Geef een pand een andere bestemming

Het is zo eenvoudig om te doen maar is het ook de beste beslissing om te nemen, een oud pand zonder pardon tegen de grond werken en er een nieuw gebouw neerzetten. Toch gebeurd het steeds minder, steeds vaker wordt er gekozen voor herbestemming gebouwen. Het duurzaam omgaan met gebouwen is gelukkig steeds vaker aan de orde, ondanks dat het wel wat voeten in de aarde heeft. Financieel en cultureel kan het herbestemmen van een gebouw ook aantrekkelijk zijn. 

Altijd een geschikt gebouw

Soms is het door financiële problemen aantrekkelijker om aan herbestemming gebouwen te doen, een gebouw weer mooi maken is niet het ingewikkelde van het verhaal. Wel om er een bestemming voor te vinden, die het bestemmingsplan toelaat. Gelukkig heeft kraalarchitecten.nl vaker met dit bijltje gehakt en weet precies wat er moet gebeuren om dit tot een succes te maken. Niet iedere bestemming is zomaar in elk pand toegestaan, hier dien je dus rekening mee te houden.

herbestemming gebouwen

Intern en extern laten matchen

Bij herbestemming gebouwen moet je niet alleen rekening houden met de functie van een gebouw, ook de functie en het uiterlijk van een gebouw tellen zwaar mee in het proces. Met andere woorden de nieuwe functie moet perfect passen in het oude gebouw, heb je bepaalde wensen dan moet hier tijdens de kennismaking direct rekening mee gehouden worden. Een eerste kennismaking is erg belangrijk, om een goed beeld te krijgen van de verwachtingen en de mogelijkheden om een gebouw een herbestemming te geven.