Het landelijke interieur

Op dit moment zijn er ontzettend veel woonstijlen. Modern, robuust, strak, klassiek enz. De landelijke woonstijl is één van de oudste stijlen die altijd is gebleven. Uiteraard is de moderne, landelijke stijl nu helemaal trendy. De kenmerken van een wat modern, landelijk interieur is het rustieke en een beetje in de cottagestijl. Niet meer dat oubollige. Het is prettig om op de moderne manier een landelijke stijl te creëren om zo een geheel eigen sfeer te verkrijgen. Eiken laminaat vloeren passen hier perfect bij. Ben je op zoek naar een geheel eigen stijl die niet oubollig is en een trendy aanblik heeft? Combineer dan de hedendaagse, landelijke meubels met een eiken laminaatvloer.

Landelijk combineren met wat strakkere items
Een laminaatvloer met een eiken uitstraling geeft het interieur een warme look. Zorg ervoor dat je bij een landelijk interieur niet te veel prullaria gebruikt. Beter een paar wat grotere objecten, die de aandacht vragen, dan wat rommelige kleine beeldjes. De kenmerken van een interieur, die landelijke sferen laat zien, zijn de wat sobere, maar functionele meubelen. Deze zijn vaak wat ruw opgeschuurd. De vormgeving van de poten van tafels en stoelen zien we in een ronde uitvoering. Heb je de landelijke woonstijl helemaal in je woning doorgevoerd, dan zie je in de slaapkamer, bedden van smeedijzer of hout.
Stoere, landelijke meubels die tweedehands zijn gekocht, hebben een verhaal en passen prima in deze woonstijl. Met een wat robuuste, eiken laminaatvloer maak je het plaatje helemaal compleet.

Laminaatvloer
Waarom kiezen voor een laminaatvloer? Laminaat is een product wat in de loop der jaren duidelijk is verbeterd. Vroeger kon je zien dat er laminaat op de vloer lag. Tegenwoordig is het niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Vooral de eiken laminaatvloeren stralen een warme sfeer uit en zijn vooral in een landelijk interieur, prachtig te combineren met een stoere en robuuste look. Een eiken laminaatvloer is verkrijgbaar in diverse tinten en komen bij de meeste woonstijlen helemaal tot hun recht. Kies de juiste kleur om bij je interieur te combineren. Een echte houten vloer is voor veel mensen te duur. Laminaat is duidelijk veel goedkoper. Per type vloer zullen de prijzen variëren maar zijn altijd betaalbaar.
Schaf je een vloer aan met een eenvoudig kliksysteem, dan is het voor de beetje handige klusser gemakkelijk zelf te leggen. Bij het leggen van een echte eiken vloer zul je toch een professioneel vloerenlegger moeten laten komen om de klus te klaren. Laminaat scheelt dus honderden euro’s bij het leggen, wanneer je dit zelf doet.
Het onderhoud van een laminaatvloer vraagt eenvoudig onderhoud. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek, geven de vloer weer een fantastische uitstraling. Laminaat is bestand tegen vlekken en stof en blijft bij goed onderhoud in de juiste conditie.
Een laminaatvloer is duurzaam en zal niet verkleuren. Hout verkleurt snel onder invloed van zonlicht. Laminaat blijft zijn originele tint behouden.
Een eiken laminaatvloer geeft je landelijke interieur de juiste atmosfeer en zorgt voor jarenlang woonplezier.

Bron: woon-landelijk