Speelkamer inrichten: zo creëer je een leuke speelplek!

Elk kind heeft behoefte aan een eigen plek in huis waar ze hun creativiteit kunnen uiten en hun eigen gang kunnen gaan. Een speelplek is natuurlijk wel ideaal, maar er komt van alles kijken bij het inrichten van een leuke speelkamer. Hieronder tref je een aantal ideeën voor het inrichten van een speelkamer zodat je een leuke speelplek kunt creëren voor je kinderen.

Een speelkamer voor je kind

Kies je voor een speelkamer voor je kind, dan kan je kind zich op creatieve manier uiten, ongestoord huiswerk maken, boeken lezen, knutselen en vrij zijn om te spelen. Een speelkamer draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling van je kind, aangezien je vriendjes en vriendinnetjes uit kunt nodigen om samen in de speelkamer te spelen. Met een speelkamer heb je overigens minder last van rondslingerend speelgoed in huis. In een speelkamer vind je meestal een ruim aanbod aan soorten speelgoed waaronder een speeltapijt, een krijtbord, een schommel, een keukentje, een poppenhuis, autorails, treinrails van LEGO, verkleedkleding, een speeltapijt en een vaak ook een speeltent.

Een speelhoek in de woonkamer

Bij beperkte ruimte kan je ook kiezen om een speelhoek te creëren in de woonkamer. Je kunt de woonkamer namelijk zodanig inrichten dat je kinderen niet ver van je hoeven te zijn. Je hebt op deze manier altijd goed zicht over je kinderen mochten ze streken uithalen.

De inrichting van een speelkamer

Een leuke speelplek creëer je door de ruimte aan de hand van de leeftijd van je kind in te richten. Je kind moet zich veilig, fijn, en comfortabel voelen in de speelkamer. Kies voor speelgoed dat bij de leeftijd van je kind aansluit, zorg voor een ontspanningshoek en plaats voldoende opbergmeubels in de speelkamer om alles op te bergen na het spelen.

Tip: zoek je naar voordelig speelgoed waarmee je kind urenlang kan bouwen? Uniblocks heeft een zeer leuk assortiment bouwstenen, treinrails en bouwplaten!

Let op de veiligheid

Een kind moet veilig kunnen spelen in een speelkamer of speelhoek. Zorg voor het wegwerken van snoeren, voor het beschermen van scherpe meubelstukken, voor het opbergen van knikkers, LEGO of Duplo treinrails, knutselscharen en dergelijke en plaats geen planten, hoge kasten of glazen accessoires in de speelruimte.