Tips voor het opbergen van je motor in de tuin

De aankoop van een motor is niet bepaald goedkoop en daarom wil je deze natuurlijk goed blijven onderhouden. Het onderhouden van je motor begint met het netjes opbergen ervan. Er zijn een aantal manieren waarop je je motor kunt opbergen. Denk hierbij aan een veilige parkeerplek zoeken of een motorhoes bestellen. Hier lees je over een aantal handige tips om jouw motor bewaren en zo z’n kwaliteit te behouden.

Zet ik mijn motor binnen of buiten?

Eén van de eerste vragen die je je wellicht stelt is of het verstandiger is om je motor binnen of buiten op te bergen. Door een motor bijvoorbeeld binnen in een garage of stalling op te bergen, is deze wel een stuk beter beschermd tegen diefstal een heftige weersomstandigheden. Natuurlijk komt hier ook bij kijken dat niet iedereen beschikking heeft over een garage. Uiteraard kun je je motor ook buiten opbergen. Als je hiervoor kiest moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je een plek uitzoekt waar je een goed zicht over hebt en je over een goed slot voor je motor beschikt. Voor motoren wordt het geadviseerd om gebruik te maken van een slot met een ART-4 keurmerk of hoger.

Zorg voor een goede verzorging

Als je je motor opbergt is het ontzettend belangrijk dat je deze goed blijft verzorgen, ondanks dat je hier geen gebruik van maakt. Wanneer je je motor namelijk voor een langere tijd laat staan, ontstaat er vuil op de motor. Wanneer je dit vuil niet van de motor verwijderd, kan dit corrosie veroorzaken. Daarnaast dient de olie van je motor om de zoveel tijd te worden ververst. Wanneer de gebruikte olie te lang laat staan, kan het zuur hiervan de onderdelen van motor beschadigen.

Een motorhoes als een beschermende laag

Uiteraard wil je ook het uiterlijk van je motor koste wat kost beschermen, als je deze opbergt. Hiervoor een motorhoes een uitstekende optie. Tegenwoordig kun online eenvoudig een motorhoes bestellen, die jouw motor onder andere beschermd tegen luchtvochtigheid, hitte en ophopend stof. Een motorhoes is zowel geschikt voor motoren die buiten staan, als voor motoren die bijvoorbeeld binnen in een garage staan.