Waarom Leeuwarden zo’n leuke stad is

Leeuwarden is een stad waar veel te doen is. Het is een Friese hoofdstad waar veel te doen is. Wist je dat Leeuwarden in 2018 verkozen is tot culturele hoofdstad van 2018. In Leeuwarden zijn heel veel dingen te doen en te zien. Ben je benieuwd naar welke dingen er te doen en te zien zijn? Lees dan dit artikel.

Wonen in Leeuwarden?

Ben je op zoek naar een woning in het mooie Leeuwarden? Bezoek dan de website van De Vos Makelaardij. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een mooie woning. Ook kunnen ze je helpen bij de verkoop van je woning.

‘De skeve toren’

Net als Pisa ook een scheef gebouw, ook wel genoemd ‘de skeve toren’. In Oldehove staat deze hoge toren. De toren had eigenlijk 120 meter hoog moeten worden, maar zover is het nooit gekomen. In 1533 stopten ze met verder bouwen en is de toren maar 39 meter hoog geworden. Desondanks is de toren een belangrijk symbool van de stad. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze toren te bekijken als je in Leeuwarden bent.

Shoppen

In Leeuwarden kun je heel goed winkelen en shoppen. Er zijn veel grote winkelketens waar je terecht kunt voor merkkleding en andere spullen. Ook is er de kleine kerkstraat. Dit is een gezellige straat waar je kleine delicatessen kunt kopen. Ook vind je daar speciaalzaken met producten zoals ijs & chocolade.

Wandelen en varen

In Leeuwarden is een mooie haven waar je prachtig kunt liggen met je bootje. Ook zijn er diverse parken in Leeuwarden waar je mooi kunt wandelen. Ook is er de mogelijkheid om over te steken met een pontje. Als je gaat wandelen, is het aan te raden om te wandelen door de Prinsentuin. In de Prinsentuin kun je uitgebreid picknicken. De Prinsentuin is een mooi stadspark midden in Leeuwarden.

Terrasjes in Leeuwarden

Ook de horeca in Leeuwarden is de moeite waard. Ga heerlijk op het terras zitten in Leeuwarden. Op het menu staan mooie lekkere gerechten, zo ook de befaamde monchoutaart. Het enorme terras aan het Gouverneursplein is in 2017 uitgeroepen tot het beste terras van Leeuwarden.