Wat moet je doen bij water in de kelder?

Als je water aantreft in je kelder na een hevige regenbui dan is de kelder waarschijnlijk niet waterdicht. De oorzaak kan soms lastig zijn om te vinden, en als je die dan hebt, hoe los je het dan op? Ook kan het zijn dat je kelder vochtig is, en dat kan voor schimmelvorming kan zorgen. Hoe los je dit op en kan je het in de toekomst voorkomen?

Wateroverlast in de kelder

Wateroverlast in jouw kelder is natuurlijk erg vervelend, maar het komt vaker voor dan je zou verwachten. Omdat kelders vaak onder het huis zitten wilt al het regenwater het liefst daarnaartoe, er hoeft maar een minuscule opening te zijn waar water doorheen kan om voor wateroverlast te zorgen. Wanneer water in de kelder weet te komen kan dit meerdere problemen veroorzaken, waaronder beschadiging van de spullen die daar staan opgeslagen en schimmelvorming vanwege de vocht. De schimmels kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij de bewoners van het huis, daarom is het belangrijk dat de kelder zo vochtvrij mogelijk blijft.

De kelder waterdicht maken

Als je last hebt van water of vocht in de kelder dan moet dit zo snel mogelijk verholpen worden. Enkel het water opdweilen gaat hierbij niet het probleem oplossen, iemand moet de kelder waterdicht maken. Dit kan maar op één manier.

Om de kelder waterdicht te maken moet het geïnjecteerd worden met een speciale vloeistof die alle openingen en kieren kan bereiken. Dit moet onder hoge druk gedaan worden zodat de vloeistof alle nodige plekken bereikt. De vloeistof hard vervolgens uit en zorgt ervoor dat water niet meer van buiten naar binnen kan lopen. 

Niet enkel waterdicht maar volledig vochtvrij

Om de kelder niet alleen waterdicht te maken maar ook volledig vochtvrij is een extra behandeling voor nodig. Kelderwaterdicht.nl kan na het injecteren saneerpleisters aanbrengen. Deze bestaan uit drie lagen en beschermen de muren tegen optrekkend vocht en muurzouten. Het vocht dat nog in de muren zit kan dankzij de vochtregulerende werking van het materiaal gelijkmatig afgevoerd worden. 

Water en vocht in de kelder is dus makkelijk op te lossen, maar het vereist wel een professionele behandeling van een specialist. Wacht hier niet te lang mee, de gezondheidsrisico’s van schimmels in huis zijn niet niks, maar wel makkelijk te voorkomen.