3 Handige tips voor de juiste kindermeubels!

Het inrichten van een kinderkamer is geen eenvoudige klus. Zo moet er genoeg speelruimte zijn met een hoekje waar het kind z’n huiswerk kan doen en in alle rust kan studeren. Uiteraard moet de kamer ook dienst doen als slaapplek!

Wil je de kinderkamer leuk inrichten maar heb je geen idee wat voor meubels te gebruiken? Weet je niet goed wat kindvriendelijke meubels juist zijn?

Geen probleem, CozyKidz, dé baby en kinderkamer specialist van Nederland, voorziet je van de juiste tips hieronder!

kindermeubels

1. Plan op voorhand!

Een goede planning is onontbeerlijk bij het inrichten van een kinderkamer. Een kinderkamer moet immers multifunctioneel zijn, en om dit doel te bereiken heb je verschillende soorten meubels nodig. Neem daarom eerst de tijd om de ruimte rustig te bekijken en een designstijl uit te tekenen.

We raden je bovendien aan om tijdens de planning de kamer in te delen in ‘zones’. Zo wordt het een stuk makkelijker om ruimte te vinden voor de diverse functies van de kinderkamer. Een zithoek, speelzone, opbergruimte en studiezone zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke zones.

Kies tijdens de planning tot slot de gewenste kleurencombinatie met één welbepaalde hoofdkleur. Dit maakt het inrichten van de kamer vervolgens een stuk eenvoudiger. Laat jouw kind gerust mee kiezen en schilderen!

2. Kies voor multifunctionele meubels

Een polyvalente kamer vereist, uiteraard, zeer diverse meubels. Om dit te kunnen verwezenlijken in een relatief kleine ruimte, is het wenselijk om te opteren voor multifunctionele meubels. Stukken huisraad die meerdere functies combineren maken het namelijk makkelijker om de orde te bewaren en ruimte te winnen.

Een goed voorbeeld van een multifunctioneel meubel is een kinderbed dat enerzijds dienst doet als slaapmeubel, en anderzijds als speeltuig. Zo zijn er bijvoorbeeld bedden met opbergruimte onderin en een glijbaan aan de zijkant. Pret (en orde) verzekerd!

Er is tot slot een stevig en steeds groeiend aanbod aan kindermeubels met een creatieve toets. Deze meubels hoeven ook niet duur te zijn, je vindt ze tegenwoordig in uiteenlopende prijscategorieën. Neem daarom rustig de tijd om het aanbod te verkennen en kies steeds voor genoeg opbergruimte!

3. Kies voor kindvriendelijke meubels

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels, is het best om te kiezen voor veilige en stevige producten. Een ongeluk is immers snel gebeurd en kinderen staan bekend om hun ‘creatieve’ kijk en ‘experimenteel’ gebruik van een opbergkast, sofa of muurkader.

Kies daarom steeds voor stevige huisraad die tegen een stootje kan, zonder scherpe hoekpunten. Het heeft immers geen zin om de laagste prijs na te jagen indien dit resulteert in een gammel en breekbaar stuk meubel.

Kies tot slot niet enkel voor stevige, stabiele meubels maar ook voor materiaal dat eenvoudig te reinigen is. Kinderen houden er immers van om meubels te beschilderen en in te kleuren. Afwasbare meubels zijn dus zeker een aanrader!

Het inrichten van een kinderkamer hoeft geen saaie klus te zijn. Met de juiste planning en zorgvuldig uitgekozen meubels, beschikt jouw kind in geen tijd over de perfecte slaapkamer! En als je het juist aanpakt, kan dit karwei een leuk bonding moment worden!