5 objecten die je met een verhuislift moet verhuizen

Je kent ze vast wel. Video’s op het internet dat het gigantisch mis gaat tijdens het verhuizen. Gehele piano’s en kasten die vanaf 12 hoog aan gruzelementen vallen. Dit zie je natuurlijk niet graag met je eigen inboedel gebeuren. Om dit te voorkomen kan je een goede verhuisservice inhuren. Echt verhuis professionals zorgen bij jou voor een foutloze en vooral schadeloze verhuising. In deze tekst kan je lezen met welke 5 objecten je sowieso een verhuislift nodig hebt. Maar voor dat we daarnaartoe gaan zal je eerst uitgelegd worden wat een verhuislift precies is en hoe het precies wordt gebruikt om jouw meubels veilig van punt A naar B te laten gaan.

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift is een kleine kraan. Deze kraan is in lengte te verstellen zodat je op de derde verdieping nog steeds kan verhuizen. De lift wordt onder jouw raam geplaatst en precies goed neergezet. De reden dat het een lift heet, is, omdat er een plateau naar boven en naar beneden gedirigeerd kan worden via de voorkant van de lift. Neem hierbij een achtbaan voor ogen die omhoog wordt getakeld. Je meubels worden via het raam, indien dit mogelijk is op het plateau gezet en zo veilig naar beneden getakeld. Hierna wordt het meubelstuk bij jouw volledige inboedel geborgen. Dit soort grote meubels worden van tevoren met speciaal verpakkingen materiaal ingepakt zodat er tijdens het verhuizen geen schade aan jouw meubels komt.

Verhuislift huren

Een verhuislift kan je huren bij een goede verhuis organisatie die aangeven hierover te beschikken. Vraag een offerte aan op hun website en het is binnen enkele uren geregeld. Ga je verhuizen in Amsterdam, zorg dan dat je een verhuisservice uit Amsterdam voor deze klus inschakelt. Anders betaal je onnodig veel voor de reistijd van de verhuizers.

Piano:

Een piano is meestal flink groot. Door de langwerpige vorm is het meestal wel mogelijk het door het raam naar buiten te tillen. Je hebt hem er tenslotte ook in gekregen. Er kan op een piano snel gekras komen. Zeker als er een laag lak op zit. Daarom wordt deze door meer lagen verpakt. De kans op schade is nu echt nihil.

Bed:

Een bed is een heel ander geval dan een piano. Dit is meestal binnen in elkaar gezet en kan dus soms moeilijk naar buiten te krijgen zijn. Als het mogelijk is kan het bed in delen naar buiten worden gedragen. Als het nodig is kan het bed ook in worden gepakt voor de veiligheid.

Klok:

Als je in het bezit bent van een ouderwetse klok die langer is dan jijzelf zou een verhuislift daar ook geen overbodige luxe voor zijn. Bij het schuin dragen van een oude klok kan er al wat kapotgaan. Dit moet dus voorzichtig gebeuren. Verhuizers weten precies hoe ze zo’n klok bij de plaats van bestemming krijgen

Flatscreen:

De waarde van een grote tv kan wel oplopen tot duizenden euro’s. Het is dus niet gek als je een verhuislift gebruikt om deze beneden te krijgen. De tv kan worden ingepast met speciaal verpakking materiaal wat meeviert als het ergens tegenaan komt.

Binnen planten:

Binnen planten kunnen door de pot met grond en doordat het natuur is soms lelijk worden door het verhuizen. Hierbij kan een verhuislift ook bij te pas komen.