Adviezen rondom een woning verkopen

Bent u uitgekeken op uw woning? Moet u uw woning verlaten omdat er een gezinsuitbreiding gaat plaatsvinden? Of wilt u dichterbij familie, vrienden of werk gaan wonen? Dan moet allereerst natuurlijk uw oude huis in de verkoop. Om dit op een normale manier te regelen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij het verkopen, aanprijzen of laten verkopen van uw woning. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u vol goede moed uw woning in de verkoop kunt zetten en eventueel al opzoek kunt gaan naar een nieuwe woning.

hwhdef

Passende vraagprijs

Een huis is natuurlijk een grote investering en dat vinden potentiële kopers ook. Zij zijn in de meeste gevallen op zoek naar hetzelfde type huis en proberen hierin een juiste keuze te maken. Doordat de huizenmarkt gigantisch is ingestort tijdens de economische crisis zult u niet zoveel meer kunnen vragen als voorheen. Daarom doet u er goed aan om eens om de tafel te zitten met een makelaar. Bijvoorbeeld: Heeft u een makelaar in Rosmalen nodig? Dan raden wij u aan om de geschikte makelaar te zoeken, want niet iedere makelaar past bij u. Zo zijn er makelaars die zich richten op het duurdere segment, maar ook makelaars die vrijwel alle opdrachten aannemen. Neem dit dus mee in de keuze voor een aannemer.

Een open huis

Het is natuurlijk goed om een open huis te organiseren. Hier kunnen mensen gewoon even naar binnen stappen en het huis zelf bekijken. U moet hierbij wel opletten dat alles netjes is en er geen persoonlijke spullen meer zijn achtergebleven. Wij raden u aan om ook te letten op geurtjes of viezigheden. Dit komt niet professioneel over bij mensen en dan staat u meteen met 1-0 achter.

Ook kunt u denken aan het in de hand nemen van een huisstylist. Deze hebben verstand van het aankleden van een woning en kunnen accenten op de sterke punten van de woning leggen. Het zal u hooguit een paar honderd kosten, maar hierdoor kan u wel uw huis verkopen.