Alles wat je moet weten over de regels voor bedrijfsafval

Op het moment dat jij een ondernemer bent met een eigen bedrijf zal er bij jouw zaak sprake zijn van afval dat gerelateerd is aan jouw onderneming. Door de dagelijkse gang van zaken wordt er namelijk afval geproduceerd binnen jouw bedrijf. Vanzelfsprekend geldt hierbij dat voor de ene onderneming veel meer afval wordt geproduceerd dan voor de andere onderneming. Op het moment dat bij jouw onderneming activiteiten worden verricht waarbij veel afval vrijkomt is het belangrijk om voldoende kennis te hebben over het afval. Hierbij gaat het om het verwerken van afval op een manier die milieuvriendelijk is. Op Bedrijfsafval.nl vind je meer informatie en in onderstaand artikel delen we nuttige tips!

De regels op het gebied van bedrijfsafval

Om de regels voor bedrijfsafval te begrijpen is het allereerst belangrijk om te weten wat bedrijfsafval inhoudt. Dit is namelijk afval dat geproduceerd wordt door jouw bedrijf. Hierdoor is niet de gemeente waar jij woont verantwoordelijk voor het opruimen van afval maar jijzelf. Het is aan jou om op zelfstandige wijze het afval weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op het moment dat jij hier geen tijd of geen gelegenheid voor hebt dan is het mogelijk om dit door iemand anders te laten doen. Denk hierbij aan vrienden en collega’s of de mogelijkheid om een restafvalcontainer via Bedrijfsafval.nl te huren. 

Restafval

Voor het restafval geldt dat dit voor iedere onderneming vrijkomt. Om op een praktische wijze om te gaan met het feit dat het vrijgekomen afval ook weer opgeruimd moet worden is het mogelijk om een container te huren. Deze containers zijn groot en worden snel geleverd zodat jij er gebruik van maken. Het kan namelijk zo zijn dat bij jouw onderneming veel afval vrijkomt waardoor een container noodzakelijk is. Op deze wijze wordt het verwerken van afval makkelijk. 

Wat zijn de kosten voor afvalverwerking?

Voor de kosten geldt dat het mogelijk is om dit te achterhalen op het internet. Het is mogelijk om voldoende informatie te vergaren met betrekking tot hoe duur het is om een container te huren of om restafval te verwerken. Aangezien restafval een dure afvalstroom is kan het verstandig zijn om afval te scheiden. Dit is natuurlijk erg milieubewust en goed voor de portemonnee.