Binnendeuren in allerlei soorten en maten

Er zijn verschillende soorten deuren die je binnen in je woon- of slaapkamer kunt plaatsen. Een binnendeur moet goed passen bij de rest van het interieur. Er zijn verschillende soorten binnendeuren, die elk hun eigen kenmerken hebben. Het is belangrijk om goed te weten wat deze kenmerken zijn voordat je een deur aanschaft. Zo heb je een schildersdeur, schuifdeur, stalen binnendeur, houten binnendeur en een glazen binnendeur. Lees dit artikel goed door. Wie weet kom je er achter welke binnendeur goed past bij jouw interieur. Bekijk de mogelijkheden bij deurmarkt.

Soorten schildersdeuren

Er zijn drie soorten schilderdeuren te onderscheiden. Zo heb je een hardboarddeur, tubespaandeur en een volspaandeur. Voorgaande deuren hebben elk hun specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Een hardboarddeur is een deur dat bestaat uit stevig karton of hardboard. Voordeel van deze deur is dat deze licht is en goedkoop. Daarnaast is de deur minder warm en geluidsisolerend. Tubespaandeuren zijn deuren die van binnenuit voorzien worden met een spaanderplaat, waardoor ze steviger zijn dan een hardboarddeur. Deze deur is goed geïsoleerd tegen warmte en geluid. Volspaandeuren bestaan helemaal uit een spaanderplaat. Volspaandeuren zijn uitstekend geïsoleerd en heel goed bestand tegen schade of vuur. Deze deur is wel duurder dan de vorige twee.

Waarom een schuifdeur?

Schuideuren zijn een mooi alternatief op de klassieke schuifdeuren. Wat zijn de voordelen op het gebied van schuifdeuren? Schuifdeuren zorgen ervoor dat je platen bespaart. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te openen en te sluiten, zonder dat het ruimte inneemt. De deur verplaatst zich namelijk in het verlengde van de deur. Er zijn veel verschillende soorten schuifdeuren waar je uit kunt kiezen. Schuifdeuren zijn ideaal voor grote ruimtes. Met een schuifdeur kun je ook gemakkelijk een grotere doorgang creëren.

Soorten stalen binnendeuren

Ben je op zoek naar een stalen binnendeur? Je kunt kiezen uit een binnendeur van staal met glas of een volledige stalen binnendeur. Een stalen binnendeur van glas zijn vaak verkrijgbaar op drie manieren: een taatsdeur, een stalen schuifdeur of een stalen draaideur.

Glazen binnendeur

Er zijn veel soorten binnendeuren die compleet van glas gemaakt zijn. Zo kun je kiezen uit een glazen schuifdeur, glazen zwaaideur, pendeldeur, pivoterende glazen deur en een dubbele glazen deur.