Bitumen coating voor kelderafdichting

Werken met een bitumen coating voor kelderafdichting is heel gebruikelijk. In dit artikel leer je wat et is en hoe je dit kan gebruiken om de kelder waterdicht te maken. Zo kan je er dus direct je voordeel mee doen. Het gaat eigenlijk gewoon om asfalt in vloeibare vorm. Dit wordt gebruikt om waterafdichting te verzorgen. Het is een vloeistof die een vaste stof wordt bij kamertemperatuur, maar vloeibaar als de temperatuur hoger wordt. Dit maakt dat het perfect is voor toepassingen met waterafdichting.

De juiste vorm van gebruik

De bitumencoating gebruik je door de juiste soort te zoeken. Er zijn namelijk meerdere opties. De beste manier om dit te doen is door de verkoper jouw situatie voor te leggen. Zo kan je de beste soort vinden. Het voordeel van de juiste coating is dat je bijvoorbeeld ook kan werken op een vochtige ondergrond. Ondanks het gebruiksgemak maak je alles echt waterdicht. Dat is natuurlijk een voordeel. Een klein nadeel is wel dat de kosten flink kunnen oplopen. Zeker ook omdat je meerdere lagen nodig hebt.

De aanpak

Wanneer je met een bitumencoating gaat werken voor kelderafdichting, dan doe je dat in een aantal stappen. In de eerste plaats is een goede voorbereiding nodig. Zo moet je de muur waar je vochtproblemen hebt aan de buitenzijde uitgraven. Deze moet je ook goed schoon, vetvrij en droog maken. De volgende stap is dat je de barsten en scheuren dicht. Het is namelijk zo dat dit de probleemzones zijn. Daarom is het gebruik van een waterdicht cementmortel van belang. Zo kan er geen water meer doordringen. Het volgende wat je doet is een laag grondverf aanbrengen. Dit doe je vooral wanneer de vloer poreus is. Zo kan de bitumencoating beter hechten. Tot slot kan je dan de coating aanbrengen. Dit doe je met een roller of kwast, maar het kan ook met een hogedrukspuit. Het is wel belangrijk om meerdere lagen aan te brengen voor een goede werking. Graaf de muur weer in en je bent klaar.

Welke moet je kiezen?

Wil je een goede keuze maken waar het gaat om bitumen? Dan kan je dat bijvoorbeeld doen bij de bekende bouwmarkten. Daar moet je dan wel even overleggen met een specialist. Ook is het slim om even online naar gebruikerservaringen te kijken. Op die manier kan je er echt zeker van zijn dat je de juiste kiest. Wat dus meer effect zal hebben.