De meest populaire raamdecoratie trends

'S ochtends vroeg de gordijnen openen is waarschijnlijk één van de meest onderschatte ochtendrituelen. Want hoe fijn is het om tijdens je ontbijt te genieten van de zon? Licht van buiten is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. En dat beetje vrolijkheid hebben we allemaal nodig, zeker tijdens onze drukke werkdagen. Maar tegenwoordig is er zoveel keuze op het gebied van raamdecoratie, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dus om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder de meest populaire raamdecoratie trends voor je op een rijtje gezet.

Gordijnen

De meest populaire vorm van raamdecoratie is nog altijd het gordijn. We willen immers wel privacy, maar geen donkere kamers. En met gordijnen heb je nog altijd zelf in de hand hoeveel licht je wilt doorlaten. Voor ruimtes waar veel zonlicht moet komen, denk bijvoorbeeld aan keukens en woonkamers, zijn de zogenoemde inbetween gordijnen de beste keuze. Deze gordijnen laten namelijk wel licht door, terwijl ze er ook voor zorgen dat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de slaapkamer, waar je weer beter voor dikke gordijnen kunt kiezen. Zodat je 's nachts een heerlijk donkere kamer hebt. Gelukkig zijn gordijnen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je er altijd één kunt vinden die perfect bij jouw interieur past.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. En dat is niet voor niets. Want waar je vroeger alleen de keus had voor witte jaloezieën, komen ze tegenwoordig in veel verschillende kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan de houten of pvc jaloezieën. Het voordeel van een jaloezie is dat je precies kunt kiezen hoeveel licht je wilt binnenlaten, en ten aller tijde een gevoel van privacy kunt bewaren. Hierdoor is het een populaire raamdecoratie voor in de huiskamer en de keuken. Maar ook in kleinere ruimtes zoals de hal of de badkamer.

Rolgordijnen

Oké. We hebben het al eerder gehad over gordijnen, maar rolgordijnen zijn een hele andere categorie. Rolgordijnen gaan namelijk van boven naar onderen, in plaats van zijdelings open. Deze vorm van raamdecoratie is vooral populair bij moeilijke raampjes zoals zolder or dakramen. Ze zijn namelijk zeer gemakkelijk in gebruik, en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Afhankelijk van hoeveel licht je wilt dat de rolgordijnen doorlaten, kun je kiezen voor wit, grijs of zwart. Waar bij de zwarte rolgordijnen het licht volledig word buitengesloten, tenzij je het rolgordijn dus omhoog haalt.