De mooiste kamerplanten voor het opfleuren van je interieur

Het verwerken van groen in je interieur is vandaag de dag ontzettend trendy. Ook niet zo vreemd natuurlijk wat een aantal mooie kamerplanten fleuren je leefruimte helemaal op. Kamerplanten zorgen voor een levendige sfeer. Het mooie is dat je met verschillende planten je geheel eigen interieur kunt realiseren. Zo kun je planten kiezen die passen bij een strak interieur of juist bij een ‘tropisch’ interieur. Nu zijn er uiteraard veel verschillende kamerplanten waaruit je kunt kiezen. Vandaag lichten we een aantal zeer mooie kamerplanten uit. Een calathea kopen, een Goudpalm of een Bonsai? Na het lezen van dit artikel ben je eruit!

De Calathea en de Goudpalm

De Calathea komt van oorsprong uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De plant groeit hier in de dichtbegroeide oerwouden. De plant leeft dan ook voortdurend in de schaduw van grotere planten en bomen. Zoals je waarschijnlijk al kunt begrijpen houdt deze plant dan ook binnenshuis vooral van een plekje in de schaduw. De Calathea heeft schitterende blad tekeningen en bladvormen. De Goudpalm daarentegen is te herkennen aan zijn rietachtige stengels en volle veerachtige palmbladeren. Deze plant is ook afkomstig uit de tropen en staat prachtig binnen een rustig en kalm interieur. Je kunt deze plant het beste in een mooie grote vaas of sierpot plaatsen. 

Het Bonsai boompje voor een uiterst zen gevoel 

Het Bonsai boompje ken je vast wel. Het is misschien wel een van de meeste populaire kamerplanten. De Bonsai is een klein en jong boompje dat een zeer bijzondere kweektechniek kent. Ze worden namelijk zo gekweekt en gevormd dat ze er velen malen ouder uitzien dan dat ze daadwerkelijk zijn. De Bonsai mag dan wel een Japanse naam hebben, toch is het boompje van oorsprong Chinees. De Bonsai dient als een zeer leuk ‘kunstwerkje’ in je interieur aangezien het een echte blikvanger is. Je zult merken dat je van de aanwezigheid van de Bonsai helemaal zen wordt.