De ultieme tips voor een ruimere slaapkamer

Vaak klagen mensen dat ze hun slaapkamer te klein vinden. Ik vraag me dan af waarom doe je er dan niet wat aan? Jij moet zelf actie ondernemen om een ruimere slaapkamer te creëren. Als je een weekend er voor vrij houdt is het zo gebeurd. In dit artikel ga ik je handige tips geven hoe jij een ruimere slaapkamer kan krijgen. 

Opruimen

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Ik weet hoe vervelend dit is maar het moet eenmaal. Heb jij nog veel rotzooi van vroeger wat nog rond zwerft in je kamer? Gooi het weg! Je zult verbaasd zijn hoeveel troep je gaat weggooien. Vind jij het zonde om spullen weg te gooien? Breng ze dan naar de kringloop winkel toe. Zo komen je spullen goed terecht en je kan er mensen ook goed mee helpen. 

Opnieuw inrichten 

Het helpt vaak ook als je wat spullen eens verplaatst of een compleet nieuwe interieur. Interieur stijlen zoals Scandinavisch interieur en urban modern staan bekend om hun stijl hip en minimalistisch. Heb jij geen verstand van interieur? Vraag dan eens om interieuradvies. Ben je bang dat dit een hele grote investeren gaat worden? Maak je maar geen zorgen want bij de Ikea heb je genoeg leuke spulletjes er tussen zitten. 

Kleur 

Donkere kleuren domineren vaak. Dit houdt in dat als je veel spullen hebt met donkere kleuren je kamer sneller voller lijkt. Probeer eens lichte kleuren te gebruiken. Verf je muren eens gebroken wit of lichtblauw. Je zult merken dat er ineens veel meer ruimte is gecreëerd.