Dingen die je moet doen voordat je een nieuw huis betrekt

Leverink-Slotenservice-LogoEen vriend van mij heeft niet al te lang geleden de sleutels van zijn nieuwe huis gekregen. Natuurlijk hebben we hem ook geholpen toen het eenmaal tijd was om zijn spulletjes van het oude naar het nieuwe huis te verhuizen. Toen wij daar echter aankwamen verbaasde ik mij erover dat vrijwel geen van de, in mijn ogen, essentiële dingen gedaan waren in zijn nieuwe huis. Voordat je namelijk een nieuw huis betrekt zijn er een aantal essentiële dingen die gedaan moeten worden. Deze hebben onder andere betrekking tot de inbraakbeveiliging, hygiëne, privacy en meer. Toen ik hem vroeg waarom deze dingen nog niet gedaan waren was zijn reactie dat hij hier simpelweg niet aan gedacht heeft. Dit is ook wel begrijpelijk want in de hectische tijd van een verhuizing heb je veel dingen aan je hoofd en kan er weleens wat vergeten worden. Om andere mensen echter te helpen om deze essentiële dingen niet te vergeten heb ik de volgende lijst opgesteld met dingen die je moet doen voordat je een nieuw huis betrekt.

Sloten laten vervangen

De eerste prioriteit in een woning, nieuw of oud, moet de veiligheid zijn waarmee gewoond kan worden. Wanneer je een huis betrekt dat al eerder bewoond is dan weet je nooit zeker wie er nog een sleutel van de woning heeft. Dit is natuurlijk geen veilig gevoel en daarom is het een goed idee om meteen wanneer je een nieuwe woning betrekt de sloten van de deuren te laten vervangen. Dit geeft je ook meteen de kans om de sloten te upgraden als dit nodig is zodat je zeker weet dat het goed zit met de inbraakbeveiliging van de woning.

Het huis schoonmakenDeurslot-repareren-300x200

Een nieuw huis zal in de meeste gevallen niet erg schoon worden opgeleverd. Immers hebben de vorige bewoners ook al hun spulletjes uit het huis verhuisd en is hierdoor flink wat vuil achtergebleven. Ook al ziet een huis er op het eerste gezicht schoon uit dan is nog altijd een goede schoonmaakbeurt geen overbodige luxe.

 Gordijnen ophangen

Het maakt niet uit of je meteen op maat gemaakte gordijnen kunt ophangen of dat je eerst kiest voor een tijdelijke oplossing, maar gordijnen zorgen ervoor dat je privacy in huis hebt. Hierdoor kunnen mensen niet naar binnenkijken en zien wat er allemaal in huis te halen valt.

Muren en plafond verven

Iets waarmee je zeker niet moet wachten totdat de meubels binnen staan is het verven van muren en plafonds. Dit klinkt logisch maar veel mensen beginnen hier pas aan wanneer de meubels al binnen staan. Dit maakt de toch al moeilijke en tijdrovende klus alleen maar moeilijker.

Ventilatie schoonmaken

Ventilatieroosters en afzuigingsinstallaties zorgen voor een schone lucht in huis. Doordat dag in dag uit vuile lucht wordt afgezogen zullen deze twee dingen veel vuil verzamelen. Wanneer je een nieuw huis betrekt kun je deze dan ook het beste meteen grondig laten schoonmaken.

Verwarming na laten kijken

De verwarmingsinstallatie in een huis is iets waar we sterk van afhankelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat we niet voor de onaangename verassing komen te staan dat deze installatie niet goed werkt wanneer we deze nodig hebben kan je daarom het beste de verwarmingsinstallatie grondig na laten kijken.