Dressuur, springen en grazen

Paarden bezitters kunnen om diverse redenen een paard houden. Voor de één is het laten grazen van zo’n mooi dier in een aangrenzend weitje al een genot. En wellicht ook nuttig en praktisch om een grote kavel rondom je huis in het buitengebied te onderhouden. Het begrazen zal een doel op zich zijn. Maar nooit zonder goed voor het dier te zorgen. Het wordt je vriendje en zijn verzorging wordt een vast onderdeel van het dagelijkse programma. Onmisbaar en altijd een geluksmomentje om weer voor het beest te mogen zorgen. Om gedoseerd het extra voer aan te bieden kan een Slowfeeder paard uitkomst bieden. Bijvoeren is nu eenmaal duur. Verspilling is geen optie. Je voorkomt daarmee morsen en vervuiling van de wei of paardenverblijf.

Goede huisvesting

In zomer en winter verdient het paard een goede omgeving. Dat gaat niet alleen over koude of regen. Een paard kan mindere weersomstandigheden best aan wanneer de bodem maar goed droog is. De gezondheid van de hoeven en benen zijn ermee gemoeid. Iedere paardenbezitter zal  Grastegels bestellen om ellende te voorkomen. Het kan goed worden toegepast om overtollig water af te voeren in de stapmolen, manege, paddock of wei. Kunststof uitvoeringen van grastegels zijn gemakkelijk te leggen en gaan heel lang mee.                                    

Moeiteloos op- en af

De paardensport beoefenen vraagt wat van conditie en uithoudingsvermogen. Wanneer vlot opstappen een probleem is, dan is het raadzaam om een Opstapkrukje te gebruiken. Het voorkomt vervelende valpartijen met alle gevolgen van dien. Blessures waar niemand op zit te wachten en de angst om later weer op het paard te stappen is groot. Het zou zonde zijn als er door een ondoordacht moment later niet meer wordt gereden. Bovendien brengt het rust en dus veiligheid. Een nerveus paard wordt onbetrouwbaar en dat is het laatste wat een ruiter wil.