Dubbele glas plaatsen voor betere isolatie

logoHet is tegenwoordig een trend om je huis te laten isoleren. Een goed geïsoleerd huis zorgt er voor dat koude lucht van buitenaf niet binnen kan komen en dat warme lucht het huis niet kan verlaten. Dit alles draagt bij aan een efficiënter verwarmingssysteem waarmee je een hoop energiekosten kunt besparen. Een goed geïsoleerd huis heeft niet alleen geïsoleerde muren, maar maakt ook gebruik van dubbel glas. In dit artikel bespreken we de voordelen voor dubbel glas.

De voordelen van een goed geïsoleerd huis
Bij een goed geïsoleerd huis hoeft de verwarming minder hard te werken omdat de warme lucht binnen in huis blijft. Daarnaast blijven de muren bij spouwmuur isolatie warm, waardoor de kou minder snel op de muren slaat. Al met al draagt dit bij aan lagere kosten op de energierekening en draag je ook nog eens bij aan een beter milieu.

De overheid stimuleert huishoudens om hun huis goed te laten isoleren. Er zijn verschillende gemeentes die geld beschikbaar hebben gesteld om het isoleren van woningen te subsidiëren. Het lijkt erop dat bewoners van oudere woningen eerder een subsidie krijgen omdat deze slecht geïsoleerde woningen erg veel energie verbruiken.

isolatieglas-breda-300x199

Dubbel glas en isolatie
Het aanschaffen van dubbel glas levert een goede bijdrage aan de kwaliteit van de woningisolatie. De warme lucht heeft bij dubbel glas geen kans om via de ramen en kozijnen te ontsnappen, terwijl dit bij enkel glas wel het geval is. Uiteindelijk bespaar je hiermee flink op de stookkosten, waardoor je de investering gemakkelijk terug kunt verdienen. De huishoudens die in het verleden dubbel glas hebben laten plaatsen, hadden hun investering gemiddeld binnen drie jaar weer terug verdient.

Het plaatsen van dubbel glas laat je door een glaszetter doen. Het beste kun je met een glaszettersbedrijf uit de buurt contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

broken window after car crash accident