Een golfplaten dak maken

Golfplaten zijn het perfecte materiaal voor het bedekken van tuinhuisjes, garages of carports. Er is eigenlijk maar één belangrijke voorwaarden bij het bedekken van een van de bovengenoemde opties en dat is dat het dak schuin afloopt. Golfplaten heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je golfplaten in bitumen, polycarbonaat, PVC, PET en polyester. De ene is sterker en beter geschikt tegen weersomstandigheden dan de ander. Zo is een bitumen of polycarbonaat het meest geschikte materiaal om te gebruiken voor een golfplaten dak.

Monteren van een golfplaten dak

Wanneer je online een golfplaten dak hebt besteld betekent dit wel dat je het dak nog zelf moet gaan bouwen of een externe partij inhuren om het dak op te bouwen. Bereken als eerste hoeveel golfplaten je nodig hebt. Denk daarbij aan dat je aan alle kanten een stuk overlap moet hebben. Vervolgens zorg je voor een stevige constructie waarop de golfplaten gemonteerd kunnen worden. Vaak wordt dit gedaan met een houten balken frame. Wanneer het frame staat kun je aan de slag met de golfplaten monteren. Dit doe je door eerst één golfplaat op je frame te leggen en vervolgens degene die er boven komt te liggen 15 centimeter laat overlappen. Vervolgens zet je de plaat vast met golfplaatnagels. Vervolg dit proces tot je het hele dak hebt liggen. Zet vervolgens het golfplaten dak nog extra vast met wat spijkers en plaats als laatste het nokstuk, wat er voor zorgt dat er geen water onder de golfplaten komt.

golfplaten dak

Voordelen van geen golfplaten dak

Een schuur of carport kan vele soorten daken hebben. Zo kan je kiezen uit dakpannen, PVC, riet of shingles, maar in onze ogen is de beste optie golfplaten. Golfplaten zijn uitstekend in het doorlaten van licht, maar het tegenhouden van UV straling. Ook zijn ze weerbestendig en gaan ze lang mee.