De badkamers thuis zijn natuurlijk ooit begonnen als een ruimte waar men zich in een wat meer private omgeving kon wassen en reinigen in plaats van in het badhuis. Toendertijd was dat al een enorme stap vooruit zodat de aanwezigheid van de basisfaciliteiten zoals een wastafel en heel soms een ligbad, al meer dan voldoende was. Meer dan een kleine badkamer was op dat moment dan ook niet noodzakelijk. Heden ten dage is de badruimte echter veel meer, het is tevens een toevluchtsoord geworden waar men tot rust probeert te komen. Een plek om te ontsnappen aan de veeleisende routine van het dagelijks leven. Er is niets zo gastvrij als een bad gevuld met zeep, warm water na een drukke dag op het werk. Het is revitaliserende en ontspannende maar toch ook verfrissend en spannend.
Een kleine badkamer met hoekbad.
Helaas kan niet iedereen zich de luxe veroorloven van het plaatsen van een lekker groot ligbad in de badkamer. Gebrek aan ruimte is hierbij vaak de beperkende factor, juist omdat in het verleden de omvang van de ruimte om zich enkel te wassen, niet relevant was. In een kleine badkamer is het juiste badkamerontwerp enorm van belang, door verschillende opties uit te laten werken door Sani-bouw blijkt er toch vaak veel meer mogelijk dan gedacht. Mocht je inderdaad te maken hebben met een onhandig gevormde kamer of de te krappe ruimte van een kleine badkamer dan is het plaatsen van een hoekbad wellicht de juiste keuze voor u. Het badkamerontwerp waarbij het hoekbad de moeilijk te benutten hoek vult bespaart uiteindelijk ruimte en laat meer mogelijkheden voor het andere sanitair open.
De voordelen van een hoekbad.
Een hoekbad biedt tal van voordelen. Het maakt het beste gebruik van de beschikbare vloeroppervlakte en biedt mogelijkheden voor whirlpoolsystemen. Door het plaatsen van een hoekbad blijft er meer ruimte in het midden van de kleine badkamer beschikbaar zodat er loop- en bewegingsruimte ontstaat. Tevens blijft er ruimte aan de zijkanten beschikbaar voor het plaatsen van een wandcloset of badkamermeubel. Hoekbaden nemen minder ruimte op de muur in beslag dan een ligbad in de standaard vorm. Daardoor ontstaat er speelruimte in het badkamerontwerp voor het net iets anders plaatsen van sanitair zodat er meer bewegingsruimte beschikbaar blijft. Dat is eigenlijk al het begin van het ontspannen, je lekker te voelen in de eigen badruimte. Wat vaak anders wordt ingeschat is de ruimte of de oppervlakte die een hoekbad eigenlijk inneemt. Hoekbaden zijn, door hun vormgeving, eigenlijk klein en erg toepasbaar in bepaalde badkamer ontwerpen. Tegelijkertijd zijn het baden waar men prima in kan liggen en ontspannen omdat de binnenvorm van het bad juist weer voldoende ruimte biedt. Veel hoekbaden zijn zelfs ontworpen voor gebruik door twee personen tegelijkertijd.
Veel mensen onderschatten hoe heilzaam ontspannen genieten kan zijn en in plaats daarvan kiezen voor een snelle douche. Maar onderdompelen in een bad kan daadwerkelijk bijdragen aan een betere gezondheid, juist door het ontspannende effect. Als je het op die manier bekijkt is een hoekbad zelfs multi functioneel, het bespaart ruimte zodat plaatsing mogelijk wordt, creëert hierbij een ruimtelijk gevoel in de badkamer en draagt bij aan uw gezondheid.