Een opknapbeurt voor je kamer? Zie onze tips

Tel de uren eens op die je in je slaapkamer doorbrengt. Juist, dat is heel wat tijd die je op je kamer doorbrengt. Daarom wil je natuurlijk dat je kamer zo comfortabel mogelijk is en er gezellig uitziet, zoals je die wilt hebben. Wij hebben een aantal leuke tips om ervoor te zorgen, zodat je een slaapkamer hebt die helemaal aansluit bij jouw wensen.

  • Een duidelijk plan maken
  • Ruimte optimaal benutten
  • Een stijl voor de kamer
  • Elementen in de kamer verwerken

Een duidelijk plan voor de kamer

Voordat je begint met het herinrichten, of het geven van een opknapbeurt, is het verstandig om een duidelijk plan te maken van wat je wilt creëren. Wil je een compleet andere stijl aan je kamer geven? Wil je jouw kamer omtoveren om er ook een klein kantoor van te maken of wil je er bijvoorbeeld een ruimte van maken die gezelliger is om te relaxen?

spiegel op maat

De ruimte optimaal benutten

Het benutten van de ruimte is ontzettend belangrijk in de kamer. Dit is helemaal het geval wanneer je een relatief kleine slaapkamer hebt, maar ook wanneer je wel de ruimte hebt dan wil je er nog steeds zo slim mogelijk mee omgaan.

Een aantal tips om ervoor te zorgen is door een verhoogd bed te nemen, zodat je onder je bed ruimte hebt om spullen op te bergen. Verder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van schapjes die bij de stijl passen en waar je daarnaast de nodige spullen op kwijt kunt. Let hierbij op dat je de schapjes niet volgooit met allerlei spullen en dat ze overzichtelijk blijven. Een andere manier is om de ruimte om en naast de deur te gebruiken om schappen en hangers te maken waar je veel spullen kunt bewaren. Op deze manier houd je veel van de rest van de ruimte over.

Elementen in de kamer verwerken

Dit is eventueel ook een manier om de kamer er ruimtelijker uit te laten zien. Door bepaalde elementen te creëren, zoals een mooie grote spiegel op maat in je kamer te laten verwerken of ruimtelijke decoratie (dit kan met bepaalde behang) te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je kamer al een heel ander aanzicht krijgt.

spiegel op maat grijs

Een stijl voor de slaapkamer

In de woonkamer wordt er vaak rekening gehouden met de stijl die de kamer heeft, waardoor alles op elkaar aan kan sluiten. Het hebben van een stijl zorgt voor een veel mooiere uitstraling. Echter wordt er bij een slaapkamer vaak geen rekening gehouden met de stijl van de ruimte. Maar dat is natuurlijk wel mogelijk. Kies voor jezelf een stijl en laat vervolgens andere elementen, zoals de gordijnen, de verlichting en natuurlijk nog meer hier helemaal op aansluiten.