Het efficiënt inrichten van een kleine tuin

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om de beschikking te hebben over een gigantische tuin. Daarom is het verstandig om voordat u aan de slag gaat met een kleine tuin de verschillende mogelijkheden te bekijken. Zo kunt u kiezen voor beeld of bloempotten, maar deze nemen veel ruimte in beslag. Wij zullen u adviezen geven rondom het inrichten van een kleine tuin, zodat u kan genieten van een tuin waar u misschien niet eens door heeft dat deze zo klein is.

logo

Visuele aspect

Veel mensen richten hun tuin op een normale manier in, ook wanneer deze niet heel groot is. Wij raden u aan om dit bij een kleine tuin anders te doen. Zorg ervoor dat de tuin in verschillende delen is verdeeld. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een rij buxussen, een klein hek of een heg. Bij de heg moet u wel rekening houden dat u niet de gehele lengte van de tuin gebruikt, want op deze manier betrekt u niet alles bij uw woning.

Ook het gebruik van vormen en kleuren kan invloed hebben op het visuele aspect van de tuin. Zo raden wij het gebruik van ronde vormen in een kleine tuin aan, zoals buxussen of slingerende paden. Wanneer u de omheining van uw tuin moet bepalen moet u kiezen voor lichtere kleuren. Op deze manier lijkt de tuin groter dan het in werkelijkheid is.

Praktisch advies

Heeft u een lounge set in de tuin staan, maar heeft u ook kussen hierbij? Dan kunt u deze efficiënt opruimen in een kussenbox. Deze zijn gemakkelijk in alle maten en soorten te verkrijgen. Op deze manier voorkomt u rondslingerende kussen en zijn ze te allen tijde beschermd tegen de verschillende weertypen die wij in Nederland tegenkomen.

Is uw tuin heel smal? Dan raden wij het werken met hoogteverschillen aan. Op deze manier wordt de focus gelegd op de hoogteverschillen in de tuin en niet op de breedte ervan. Denk hierbij dus over na bij het (laten) ontwerpen van de tuin.