Het gebruiksgemak van een schemerlamp

Door middel van de een schemerlamp kunt u persoonlijkheid aan een ruimte toevoegen maar ook extra kleur en textuur. Met de juiste schemerlamp voegt men een vleugje elegantie toe aan ruimtes en de lampenkap kan ook voor een glamoureuze afwerking zorgen. Indien men het licht wil laten schitteren op het plafond dan is een glazen lampenkap aan te raden. Voor een moderne twist kiest men een bol lampenkap en een kaars lamp geeft een rustgevende gloed.

Heel veel verlichtingsarmaturen drukken hun eigen stijl uit. Ze zijn in tal van soorten en maten te verkrijgen, RvS koper, bladgoud, smeedijzer, helder glas, messing en tal van andere materialen. Men kan er een rustieke stijl mee bewerkstelligen, elegante stijl, antieke, Aziatische of Spaanse. Staande schemerlampen roepen een relaxed gevoel op. In deze tijden van hightech, het gestreste leven en de gehaaste levensstijl willen we allemaal wel een plek hebben om ons terug te trekken. Door verlichting te gebruiken van natuurlijke materialen kan men rust bewerkstelligen, denk daarbij aan hout of steen.

Zet een kleine sfeerlamp op een dressoir of waar u maar wilt om sfeer te creëren. Gekleurde voeten bij sfeerlampen voegen flair toe aan de ruimte vooral als er ook een kleurenpatroon is op de kap. Tropische lampen zorgen voor een ontspannen interieur zoals de nautische lampen. Buffet schemerlampen oftewel kandelaar lampen zoals ze vaak genoemd worden danken hun naam aan hun slanke profielen. Deze staan mooi op een buffetkast, dressoir of lange console tafels. Deze schemerlampen zijn ook te gebruiken als leeslamp omdat zij een maximum aan licht geven.

Een mooie staande lamp kan een verfijning bieden aan keukens, woonkamers, slaapkamer en kinderkamers. Kiest u voor energiebesparende opties zoals LED’s , dan bespaart u ook nog geld. Niet alle woningen hebben een plafond montage in de woonkamer en bij het ontbreken ervan kan men van een gort boogvormige staande lamp gebruik maken. Vloerlampen van ons assortiment dienen als taakverlichting als men ze plaatst tussen twee mooie fauteuils in. 

Een trendy staande schemerlamp helpt om een gezellige sfeer te creëren. Gelijkmatig licht wordt verspreid door de hele kamer, meestal richting d muren en die warme gloed stuitert terug de ruimte in. Een goede verlichting is essentieel voor elke ruimte ook om architectonische belangen te benadrukken.