Huis inrichten: 5 tips voor starters

Heb je net je eerste huis gekocht en weet je niet waar je moet beginnen met de inrichting? Lees dit artikel voor wat handvatten over het inrichten van een huis.

Bepaal je stijl
Pinterest is de plek om inspiratie op te doen voor je woning. Het is belangrijk om niet te vergeten dat een groot deel van je meubilair meerdere jaren mee gaat. Patronen en kleuren uitkiezen die nu in zijn maar niet goed bij je passen is dan ook niet verstandig. Daarnaast kan je je huis makkelijk opfleuren met planten, schilderijen en decoratie. Eenvoudig of goedkoop meubilair kopen als starter betekent dan ook niet dat je geen sfeervol huis krijgt.

Decoratie is key
Zoals we hierboven al aanstipten; een huis geef je sfeer door middel van planten, schilderijen en decoratie. Op verschillende sites kan je betaalbare maar prachtige prints vinden. Door de betaalbare prijs is het dan ook geen probleem als je na een jaar uitgekeken bent op een bepaalde print.

Planten geven een huis echt dat beetje extra. Goedkope planten kan je zo bij de Ikea of op een markt vinden. Bij het kopen van planten is het wel handig dat je goed leest of een plant veel of weinig zonlicht nodig heeft en veel of weinig water. Anders haalt je plant de volgende maand niet!

Maak je huis persoonlijk
Er is niets mis met je hele interieur van Ikea vandaan halen, maar het kan heel makkelijk persoonlijker. Om te beginnen kan je tafels en meubilair zelf in een andere kleur schilderen. Daarnaast kan je je mooiste foto’s van reizen af laten drukken. En voor de echte diehard kan je ook je glazen of servies bedrukken.

Spaar!
Veel starters kopen meubilair wat al snel onhandig of van slechte kwaliteit blijkt te zijn. We raden het je af om gelijk alles van een designer te kopen aangezien je stijl nog kan veranderen. Koop liever iets goedkoper en spaar het geld dat je overhoudt. Als je dan een design tafel of design stoelen koopt dan heb je er lang over nagedacht. Je oude sets kan je makkelijk op marktplaats of een vlooienmarkt verkopen!

Heb jij net je huis ingericht of laat jij je servies bedrukken bij Maxilia.nl? We zijn heel benieuwd naar jullie inrichting en ontvangen graag de foto’s!