Huis kopen in Utrecht? Let dan hierop!

Ben je op zoek naar een woning in Utrecht? Succes! Het gaat waarschijnlijk een hele klus worden. Huizen in Utrecht zijn namelijk erg gewild. In dit artikel worden een aantal handige tips gegeven om ervoor te zorgen dat jij snel je droomhuis vindt. 

Makelaarskantoor in Utrecht

Wil je een makelaar met veel ervaring inschakelen? Marco Grifhorst heeft meer dan 20 jaar ervaring als makelaar. Wat typeert makelaarskantoor Grifhorst? Ze bemiddelen in de ver- en aankoop van exclusieve woningen, die er uitspringen op het gebied van uitstraling en locatie. Ook is het mogelijk om uw huis in stilte te verkopen. 

Google het huis

Er is over elk huis wel informatie te vinden op internet. Misschien staat het huis op meerdere verkoopsites. Het is goed om de verkoopteksten op de verschillende websites te lezen. Kom meer te weten over bijvoorbeeld erfpacht, onderhoud en kosten. Het is belangrijk om zoveel mogelijk over het huis te weten te komen. Bel daarom voor meer informatie met de makelaar.

Wees selectief met bezichtigen

Veel mensen denken dat het slim is om je in te schrijven voor zoveel mogelijk bezichtigingen. Dit kan natuurlijk een tactiek zijn. Het kan ook heel teleurstellend werken. Als je veel bezichtigingen gaat bezoeken, gaat het je heel veel tijd kosten. Ook zul je veel nee’s om je oren krijgen. Veel makelaarskantoren zetten de vraagprijs laag in en proberen op deze manier kijkers te krijgen. Deze kijkers gaan vervolgens tegen elkaar opbieden waardoor de prijs flink oploopt. Bezichtig dus de woningen waarin je echt interesse hebt en ga hier vervolgens serieus op in.

Prik door gestylde woningen heen

Het is bewezen dat gestylde woningen hogere biedingen krijgen. Prik hier dus zoveel mogelijk doorheen. Het is strategisch erg slim om een woning mooi in te richten voor bezichtigingen. Maar probeer als potentiële koper hier doorheen te prikken. Kijk dus kritisch naar de woning en kijk of het wel voldoet aan jouw wensen. 

Interesse en bieden

Wat moet je doen als je echt interesse hebt in een bepaalde woning? Het beste is om snel een bod uit te brengen als je interesse hebt.