Ideeën voor verlichting in huis

Huiskamerverlichting is erg belangrijk om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Het ene moment is je woonkamer de plek voor gezellige filmmarathons en het andere moment wordt het een plek om te lezen en huiswerk te maken. Dit betekent dat er nogal wat factoren zijn waarmee je rekening moet houden bij het zoeken voor huiskamerverlichting. We behandelen enkele super stijlvolle ideeën die jezelf kunt toepassen in huis. Voor advies en inspiratie ben je bij ons aan het juiste adres, dit zijn de top 4 ideeën verlichting in huis:

1. Houd het simpel met hedendaagse woonkamerverlichting

Simpele ontwerpen zijn vaak het meest opvallend in een moderne woonkamer, dus ga helemaal uit van mooie vormen en ongebruikelijke armaturen. Kies bijvoorbeeld voor vloerlampen, met hun elegante silhouetten en bolvormige kappen is het uitgegroeid tot een moderne klassieker. Daarnaast zijn ze ook een geweldige stand-in voor bovenlichten.

2. Plaats warme muurlichten tegen de randen van de kamer

Het creëren van een warme, gelijkmatige gloed langs de randen van je woonkamer is de basis om een warme sfeer in huis te creëren. Door wandlampen in je woonkamerverlichting te introduceren, wordt het licht weer in de kamer teruggekaatst, waardoor het gezelliger aanvoelt en de kamer meer diepte krijgt dan plafondlampen. Ze zijn ook een goede optie als je een kleine woonkamer hebt, omdat ze geen kostbare vierkante meters of rommelige oppervlakken in beslag nemen.

3. Kies niet voor de traditionele woonkamerverlichting

Wandlampen hoeven niet zomaar op te gaan in de achtergrond, als je de voorkeur geeft aan een traditionele stijl als het gaat om woonkamerverlichting, kies dan voor iets meer decoratief. We houden ervan hoe het ingewikkelde ontwerp van deze schans perfect past in deze eenvoudige grijze woonkamer. Wanneer je overweegt waar wandlampen moeten worden geplaatst, is het meestal het beste boven ooghoogte, omdat hierdoor verblinding wordt voorkomen.

4. Kies voor een stalen hanglamp

Veel stylisten zijn al lang geobsedeerd door industrieel geïnspireerde interieurs en houden van het idee om deze ingetogen look op te nemen in de woonkamerverlichting. Extra grote metalen hanglampen brengen die sfeer direct in een kamer, en ze zorgen voor een geweldige sfeerverlichting. Houd er rekening mee dat het licht dat ze produceren hard kan zijn, dus egaliseer het met zachte spotlights en warmere accentlichten.