Kies een sedumdak voor een duurzaam dak

Heb je al een huis, ben je op zoek naar een huis of ga je een huis bouwen. Dan wil je in alle waarschijnlijkheid een beetje meegaan met de tijd en ervoor zorgen dat je huis duurzaam is. Dit kan je bijvoorbeeld doen met zonnepanelen of het gebruik maken van wateropslag. Maar sinds enkele jaren is er iets nieuws op de markt wat je dan ook steeds meer zit bij huizen. Dit is namelijk een sedumdak. Dit is een dag met een laag van verschillende soorten vetplantjes die bijvoorbeeld veel water op kunnen slaan voor een wateropslag. Deze plantjes zijn tegen veel zaken beschermd en daarom gaan deze daken ook nog eens twee tot drie keer langer mee dan andere dakbedekking.

sedumdak

Tegen alle weersomstandigheden

Het fijne aan een sedumdak is dat deze gemaakt is van vetplantjes. Het voordeel van vetplantjes is dat ze tegen veel verschillende en extreme weersomstandigheden kunnen. Zo kunnen ze erg lang blijven leven bij extreme droogte, maar kunnen ze ook goed tegen extreme regenbuien die over je huis kunnen komen. Zo helpt het in de winter ook met het isoleren van je huis. En werkt het in de zomer goed om de warmte buiten te houden. Bovendien hebben deze plantjes ook nauwelijks onderhoud nodig. Ideaal voor wanneer je hier niet echt de tijd voor hebt.

Verschillende patronen

Je zult vast denken dat je maar een soort plantje hebt die je kunt gebruiken bij dit soort daken en dit is logisch. Maar voor een sedumdak zijn er meer dan 250 verschillende soorten vetplantjes die je kunt gebruiken. Op deze manier kan je dan ook verschillende kleuren plantjes gebruiken om zo bijvoorbeeld patronen of vormen te maken in je dak. Hierdoor kan het zicht van je dak nog aangenamer worden. Voor niet alleen jezelf, maar ook voor andere mensen!