Nieuwe stekkerdoos nodig?

Je kent het wel je ligt net lekker in je bed en dan krijg je een melding, de melding die wij allemaal kennen. Je telefoon is leeg. Maar je hebt nergens stroom dichtbij genoeg om daadwerkelijk je telefoon vanuit je bed opladen. Om dit probleem oplossen kan je een stekkerdoos in het dichtsbijzijnde stopcontact steken, in dit soort constructies zitten meerdere oplaadpunten om je telefoon op te laden, maar ook een lamp in te steken. 

stekkerdoos

Maten en soorten

Dit soort constructies worden voor zoveel verschillende doeleinde gebruikt. Dit komt omdat wij elektriciteit bijna overal voor nodig hebben. In de keuken maar ook in de badkamer, slaapkamer en zelfs de garage. Je hebt verschillende maten, soorten en merken en ze zijn ook tegenwoordig overal te koop. Je kan ze in het wit halen of zwart met een aan knop of juist zonder knop. Hoeveel oplaadpunten je wilt kan je dan ook zelf kiezen. Je hebt ze van drie punten maar ook van zes, je kan ze zelfs van tien oplaadpunten halen. Meestal zijn dit dan met twee puntjes in het midden, hier steek je dan ook de oplader in. 

Opladen en meer

Naast dat je je telefoon kan opladen kan je er ook een stekker insteken van een lamp, je stijltang of keukenapparaten. Door de lengte kan je een stopcontact dus net iets langer uitrekken waardoor je meer energie kan gebruiken  en meer tegelijkertijd kan opladen. Wel moet je opletten dat je stekkerdoos niet in het stopcontact laat zitten als je niet thuis bent, dit kan voor brand zorgen. Als hij een aan of uit knop heeft zet deze dan altijd uit. Je kan deze uitzetten door de knop heen en weer te klikken. Als deze rood is dan zal je zien dat hij aanstaat, en geeft hij geen rode licht dan staat de stekkerdoos uit.