Op zoek naar een sterke vloer voor in huis? Dit zijn de mogelijkheden

Ben jij op zoek naar een sterke vloer voor in huis? De mogelijkheden op het gebied van vloeren zijn eindeloos, maar niet elk soort vloer is goed tegen een stootje bestand. Sommige vloeren voor binnen zijn kras-, deuk- en vlekgevoelig, waardoor ze niet geschikt zijn voor intensief gebruik. Heb jij een gezin of meerdere huisdieren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een vloer die intensief belast kan worden. Om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de sterkste binnenvloeren voor jou op een rijtje gezet.

Een vloer met keramische tegels

Wil jij jouw vloer graag van tegels voorzien, maar vind je het wel belangrijk dat deze tegels goed tegen een stootje bestand zijn? dan zijn keramische tegels iets voor jou. Keramische tegels hebben een zeer hoge hardheid, waardoor krassen, deuken en andere beschadigingen nagenoeg niet voorkomen. Daarnaast zijn keramische tegels hittebestendig en branden ze niet, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor ruimtes zoals de garage en de keuken. Het laatste voordeel van keramische tegels is dat ze vriendelijk zijn voor de gezondheid. Dankzij het gladde oppervlak kunnen de tegels eenvoudig gereinigd worden en hebben microben, mijten en andere micro-organismen nagenoeg geen kans om te overleven.

De vloer afwerken met een epoxy vloercoating

Geef jij de voorkeur aan een sterke, stabiele vloer met een volledig glad oppervlak en een moderne, tijdloze uitstraling? Dan is een epoxy vloercoating iets voor jou. Een epoxy vloercoating is een coating gemaakt van kunststof polymeer. Deze kunststof wordt vloeibaar gemaakt en over een bestaande vloer (beton- of cementvloer) verdeeld. Hierdoor ontstaat er een gladde, strakke vloer die zeer geschikt is voor allerlei soorten ruimtes, waaronder woonruimtes. Een epoxy vloercoating is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zwaar belast worden. Dankzij het gladde oppervlak is de vloer bovendien goed schoon te houden, waardoor een vloer met een epoxy vloercoating ook aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne voldoet. Met een epoxy vloercoating kunnen jij en jouw kinderen onbezorgd gebruik maken van de vloer.

Een pvc-vloer

Ben jij op zoek naar een sterke vloer met een lange levensduur en een prachtige uitstraling? Dan is een pvc-vloer iets voor jou. Pvc-vloeren zijn vloeren gemaakt van de kunststof pvc. Ze zijn voorzien van een natuurgetrouwe houtstructuur en vormen een uitstekend alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Pvc-vloeren slijten amper en zijn goed tegen een stootje bestand, waardoor jij en eventuele kinderen en huisdieren er onbezorgd en ongeremd gebruik van kunnen maken.