Sanitair professioneel installeren

Logo-Loodgieter-ServiceHet installeren van sanitair kun je zelf doen of door een deskundige loodgieter laten doen. Wanneer je er voor kiest om het sanitair zelf te installeren, is het belangrijk dat je professioneel ter werk gaat. In dit artikel geven wij een aantal tips die gebruikt kunnen worden om sanitair op een professionele wijze te installeren.

Tip van de dag – ben je op zoek naar inspiratie? Praat dan met verschillende mensen, zoek op het internet en/of bezoek de woningboulevard. Er zijn genoeg mensen die leuke ideeën voor een toiletruimte of badkamer hebben. Waarom zou je hier dan niet gratis gebruik van maken?plumber wrench

Maak een plan
Het installeren van sanitair zonder een plan is nou niet bepaald professioneel. Er zijn genoeg thuisklussers die denken te weten hoe het moet en daarom vergeten een plan te maken. Telkens weer (hoe vaak je dezelfde klus ook uitgevoerd hebt) moet je starten met een plan, dat op papier staat. Zo is voor iedereen duidelijk wat, wanneer en op welk tijdstip iets moet gebeuren.

Denk goed na over de waterleidingen
Als de vloeren of de muren eenmaal afgewerkt zijn, kom je er vervolgens lastig bij. Neem daarom de tijd om goed na te denken over de waterleidingen. Dit gaat je een hoop problemen en extra werk besparen. Er zijn genoeg voorbeelden van klussers die nadat ze het sanitair geïnstalleerd hadden de hele boel open moesten halen omdat er iets niet klopte met de waterleidingen. Dit is wel het laatste waar je zin in hebt na een dag klussen.Plumber during work

Extra aandacht aan de kitnaden
Lekkages in de douche of toiletruimte ontstaan vaak aan waterleidingen en kitnaden. Het is belangrijk dat je het juist materiaal gebruikt en de naden goed dicht kit om lekkages te voorkomen.

Lukt het niet om sanitair op een professionele wijze aan te leggen? Dan raden wij aan om een loodgieter in te schakelen.