Staan tijdens het werken

Staan tijdens het werken heeft veel verschillende werken. Hiermee wordt dus bedoeld het staan tijdens het werk als je een kantoorbaan hebt en veel achter je bureau moet zitten. Ten eerste is het al erg belangrijk dat je in een goede houding zit als je achter je bureau zit. Maar het beste is om soms ook nog even wat af te wisselen. Voor het afwisselen kan een zit sta bureau onderstel heel geschikt zijn. Hiermee kun je een bureau upgraden naar een ergonomische werkplek. Het bureau kun je namelijk heel gemakkelijk naar verschillende hoogtes afstellen. Dit wil zeggen dat je de juiste zithouding kunt aannemen als je achter het bureau zit. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te gaan staan tijdens het werk. Het staan tijdens het werk heeft veel verschillende voordelen.

Staan tijdens het werk

Staan tijdens het werk heeft zoals gezegd veel verschillende voordelen. Een zit sta bureau onderstel zorgt bijvoorbeeld voor een actievere houding. Dat is bijvoorbeeld wel even fijn midden op de dag na dat je misschien net je lunch op hebt. Veder kan het er ook voor zorgen dat je minder klachten krijgt in de rug of in de nek. Dit zijn dan klachten die jij wel zou kunnen krijgen als je bijvoorbeeld lang zit gedurende de dag, zeker wanneer dit in de verkeerde houding is.

Afwisseling

Nu is het natuurlijk ook niet comfortabel om de hele dag staand te werken achter je bureau. Een zit sta bureau onderstel zorgt ervoor dat je gedurende dag gewoon kunt afwisselen waar je op dat moment zin in hebt. Zo kun je dus even midden op de dag 20 minuutjes gaan staan om weer even wat actiever te worden. Het af en toe staan achter het bureau is dus om verschillende redenen goed voor je. Ook voor gezondheidsoverwegingen. Overweeg daarom een bureau wat je ook de mogelijk geeft om te staan.