Stijlvolle lampen voor je interieur

Een compleet interieur samenstellen

Een compleet interieur samenstellen is nog een heel karwei. Daarbij moeten ook veel keuzes gemaakt worden. Welk soort meubels wil je hebben? Gaat het alleen om een zithoek of ook om een eethoek en bijpassende kasten en dergelijke?

Wat je ook doet, kijk altijd eerst naar de beschikbare ruimte. Als je de afmetingen van alle vertrekken en plekken waar meubels moeten komen in kaart hebt dan kun je daar gericht passende meubels bij zoeken. Zodoende kom je niet voor verrassingen te staan. Je wilt natuurlijk niet dat als jouw meubels bezorgd worden, dat deze dan niet passen waar jij ze in gedachten had omdat ze net iets te breed zijn bijvoorbeeld.

Stijl van de meubels

Een belangrijke keuze is de stijl van de meubels. Wat vind je mooi? Ga je voor een moderne stijl. Een stijl met heel veel kleuren en dus ook kleurverschillen? Een klassieke stijl wordt ook door veel mensen gekozen.

Maar een stijl die momenteel erg populair is, is de stijl met de industriële look. Deze kenmerkt zich door de meubels met een robuuste uitstraling. Denk aan een eettafel met mooie grove en zwarte poten. Daarbovenop een mooi dik houten blad maakt het helemaal af. Vaak zit er in deze bladen een lichte golving en zijn ze dus niet helemaal vlak..

Uiteraard kun je bij deze tafels mooie bijpassende eetstoelen krijgen die ook in de industriële stijl zijn gemaakt. En robuust hoeft absoluut niet te betekenen dat het niet comfortabel is. Integendeel, die stoelen zitten als gegoten.

industriele vloerlamp

Verlichting

Vaak wordt er veel aandacht aan de meubels besteed en denkt men daarna, oh ja, we moeten ook nog lampen hebben. Het is belangrijk om bij de keuze van de verlichting rekening te houden met de stijl van de meubels die je hebt gekozen. Heb je zoals hierboven genoemd gekozen voor de meubels met de industriële look? Dan zijn daar mooie lampen in dezelfde stijl bij verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een industriele vloerlamp. Vaak kenmerken deze lampen zich ook door een zwarte kleur in de staander of het geraamde. Verlichting in dezelfde stijl maakt het interieur echt prachtig af. Ga je kijken bij een woonboulevards voor meubels en zie je een hoekje dat is ingericht in de industriele stijl? Dan kijk maar eens naar de lampen. Deze hebben ze vaak in dezelfde stijl neer gezet. Vaak staat er dan ook een industriele vloerlamp bij. Zo kun je gelijk zien hoe mooi het met elkaar matcht.