Tijd voor een cv-check

De cv-ketel vormt een van de meest essentiële elementen van uw woning. Toch besteden veel woningbezitters nauwelijks aandacht aan het onderhouden van de cv-ketel! Wanneer heeft u de cv-ketel in uw woning bijvoorbeeld voor het laatst laten nakijken door een erkende loodgieter? Als gevolg van de nalatigheid van veel woningbezitters bij het onderhouden van de cv-ketel komen er regelmatig storingen voor volgens een loodgieter in Leiden. “Deze storingen zijn vaak niet zelf te verhelpen, hiervoor dient u de hulp van een loodgieter in te schakelen. U moet er toch niet aan denken dat u op een koude avond zonder werkende cv-ketel komt te zitten?”, aldus de loodgieter.

verant

Een cv-check uit laten voeren

Om de kans op storingen in uw cv-ketel te verkleinen is het sterk aan te raden om regelmatig een cv-check uit te laten voeren. Met een cv-check behoedt u uzelf en uw gezin voor vervelende storingen! Een loodgieter kan u helpen bij het uitvoeren van een cv-check, waarbij een loodgieter de volledige cv-ketel naloopt op beginnende slijtage en grote hopen stof. Wanneer u de cv-ketel al jaren niet heeft laten controleren kunnen er grote stofhopen zijn ontstaan, die de werking van de cv-ketel negatief beïnvloeden.

Is het uitvoeren van een cv-check voor u al te laat? Probeer de stortingscode op de display van uw cv-ketel op te zoeken in de handleiding. Vaak is het voldoende om de cv-ketel te resetten! Mocht dit niet zo zijn, dan kan een loodgieter de storing voor u verhelpen.

Lekkages rond leidingen voorkomen

Naast het laten uitvoeren van een cv-check, is het sterk aan te raden om ook de leidingen bij radiatoren in uw woning te controleren. Deze leidingen kunnen kleine barstjes of gaatjes bevatten, die een vervelende lekkage met zich meebrengen. Wanneer het water langzaamaan via deze barstjes en gaatjes naar buiten sijpelt kan het zorgen voor een blijvende waterschade.