Tips voor het verkopen van je huis

Na heel wat afwegingen is de knoop eindelijk doorgehakt, je gaat het huis verkopen. Bij voorkeur zou iedereen willen dat dit zo snel mogelijk, voor de allerbeste prijs en zonder zorgen plaatsvindt. Toch zullen er allerlei beslissingen genomen moeten worden die invloed hebben op hoe de verkoop verloopt. Denk aan keuzes zoals, ‘Welke makelaar ga je nemen?’, ‘Hoe ga je je huis verkopen?’, en ‘Wat moet er in de koopovereenkomst staan?’

Welke makelaar kies je?

Als je hebt besloten om je huis te verkopen, zul je allereerst een makelaar moeten uitkiezen. Dit klinkt makkelijk maar er is een enorme keuze aan makelaars en uiteraard wil je er eentje kiezen die het beste bij jou past. Daarom is het van belang om na te gaan wat je verwacht van de makelaar en wat voor prijs hierbij past.

Zorg dat je woning opgeruimd is

Als je het huis gaat verkopen is het belangrijk dat je deze opruimt. Inventariseer wat weggegooid kan worden en zet persoonlijke en tijdelijke spullen weg uit het zicht, bijvoorbeeld in de berging. Het opruimen van je woning zorgt ervoor dat er meer ruimte is in het huis en zorgt voor een gevoel van rust, dit kan een positieve invloed hebben op potentiële kopers.

Het onderhouden van uw huis is belangrijk

Naast het belang van een nette huis, is het ook belangrijk om een kijkje te nemen naar mogelijke kleine reparaties of opfrisbeurten die nodig zijn. Dit is een van de belangrijkste tips voor het verkopen van een huis. Potentiële kopers zijn erg kritisch en het valt hen sneller op als het schilderwerk matig is, kranen lekken, vochtplekken aanwezig zijn in de badkamer of als er onkruid is in de tuin. Als een huis goed onderhouden is zal deze beter verkopen.

Bron: ikganaarvmk