Vaatwasser in de keuken?

Wil je ook een vaatwasser of een nieuwe vaatwasser in je keuken? Het is dan goed om na te denken wat voor vaatwasser je wilt. Er zijn namelijk verschillende opties. Wanneer je een nieuwe vaatwasser wilt stond deze waarschijnlijk al op een tactische plek en kan je een soortgelijke vaatwasser aanschaffen zodat je keuken er weer goed uit ziet. Mocht je er nog geen hebben, dan moet er even nagedacht worden. Om goed te kunnen nadenken heb je alle informatie nodig. In dit artikel vind je informatie over verschillende soorten vaatwassers.

De meest bekende vaatwassers zijn er twee, namelijk de volledige geïntegreerde vaatwasser en de vrijstaande vaatwasser. Laatstgenoemd is heel standaard en kan je plaatsen waar je wilt. Je moet uiteraard wel de beschikking hebben over een afvoer en kraan. De geïntegreerde variante plaats je in de keuken en zie je op het eerste gezicht niet. Dit kan een strakke geven, omdat het design van je keuken behouden blijft.

Binnen deze varianten zijn er ook weer verschillende soorten. Zo heb je een vaatwasser met paneel, want valt onder de inbouw vaatwasser. Je ziet dan nog wel het paneel, maar de rest is mooi weggewerkt. Je hebt ook een onderbouw vaatwasser. Deze plaats je wel onder het werkblad, maar heeft een eigen front. Je kunt dus zeggen dat deze versies gedeeltelijk zijn ingebouwd. 

Dan heb je ook nog de compacte vaatwasser. De naam zegt het al, hij is compact en dus klein. Ideaal voor kleine keukens waar ruimte belangrijk is.