Vaste planten online bestellen?

Dat kan met één druk op de knop! Bij Tuinplant.nl vindt u meer dan 2.000 soorten vaste planten online, zodat u voldoende keuze heeft. Het voordeel van deze soort tuinplanten is dat ze elk jaar weer terug komen. Zo heeft u altijd wat bloeiends in uw tuin. Vaste planten online kopen is bij Tuinplant.nl heel eenvoudig.

Soorten vaste planten

Of u nu bodembedekkende vaste planten wilt, of bloeiende vaste planten die vlinders en bijen aantrekken. Voor een plekje in de schaduw, of in de zon. We hebben genoeg keuze. U kunt via onze filters op kleur, hoogte en bloeiseizoen zoeken. En komt u er niet uit? Dan geven we graag advies. Onze tip: zoek voor elk seizoen een bloeier, zodat u het hele jaar kunt genieten. Combineer bijvoorbeeld een helleborus (winter) met een vergeet-mij-nietje (lente), schuimbloem (zomer) en een anemoon (herfs). Jammer dat de zomer voorbij is? U kunt bij Tuinplant ook hele mooie vaste planten bestellen die in het najaar bloeien, zoals de prachtige gele zonnehoed (Echinacea), vrolijk en sterke paarse IJzerhard (Verbena) of het geurende Salie (Salvia). En zelfs in de gure wintermaanden is er nog volop keuze, bijvoorbeeld de Kerstroos, Pachysandra, Saxifraga, Primula of één van onze groenblijvende planten.

Bodembedekkers

Zo zijn er onder de vaste planten ook bodembedekkers. Deze planten kruipen, houden het onkruid tegen en zorgen voor een mooi groen tapijt in uw tuin. Als u wilt ook met mooie bloeiers erbij. Denk bijvoorbeeld aan de Vinca minor, een heel populaire plant met paarse bloemetjes die ook heel goed in de schaduw kan. Een bodembedekker kan goed onder een boom, struik of langs uw gazon. Andere mooie bodembedekkers zijn de Phlox, Sedum en de Alchemilla.

Kant en klare pakketten

Heeft u moeite om te kiezen, maar wilt u een paar vierkante meter border vullen met mooie planten die goed matchen? Kijk dan eens naar onze borderpakketten. U kunt kiezen uit diverse kleurencombinaties, schaduwplanten en siergrassen. We hebben zelfs een kant en klare vlindertuin voor u met Origanum, Coreopsis, Agastache, Monarda, Echinacea en Sedum. Allemaal prachtige bloeiende planten waar vlinders en bijen gek op zijn! Of denk eens aan een borderpakket Pluktuin. In de zomer kunt u de bloemen uit eigen tuin op vaas zetten. Een prachtig gezicht!

Vaste planten onderhouden

Aan het einde van de winter moeten de vaste planten tot 20 cm boven de grond terug gesnoeid worden, zodat ze in het bloeiseizoen weer mooi opleven. Plant de tuinplanten in goede tuinplantengrond. Een aantal planten sterft af in de winter, om in het voorjaar weer terug te komen. Wilt u ook in de winter groen in de tuin? Kies dan uit ruim 500 soorten wintergroene vaste planten.  

Deskundig advies

Wilt u advies? We helpen u graag met uw keuzes. U kunt bij ons ook terecht voor een professioneel tuinontwerp of beplantingsplan. En indien gewenst planten we alles ook voor u in. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw vaste planten bestellen kan nu heel eenvoudig via Tuinplant.nl. Maak uw keuze online en wij bezorgen het bij u thuis.