Veilig wonen: tips voor inbraakpreventie

BurglarMensen die het slachtoffer zijn geweest van een inbraak weten hoe vervelend dit kan zijn. Er zijn waardevolle spullen gesloten, er is schade aangericht en daarnaast is het veilige gevoel thuis plotseling verdwenen. Daarom is het maar beter om aan inbraakpreventie te doen. In dit artikel geven wij tips om de dieven de baas te blijven.

Controleer de huidige sloten
Uit onderzoek blijkt dat het gros van de Nederlanders nog gebruik maakt van oude sloten. Het nadeel van deze sloten is dat ze vrij makkelijk open te breken zijn. Dieven kunnen precies zien wanneer een huis over moderne of oude sloten beschikt. Het beste kun je contact opnemen met een slotenmaker uit de buurt om je huidige sloten te laten beoordelen.

 Installeer een alarmsysteem
Een dief heeft een hekel aan geluid wanneer hij aan het inbreken is. Dit is dan ook gelijk de reden waarom een alarmsysteem een goed preventiemiddel is. Er zijn alarmsystemen die alleen geluid maken en alarmsystemen die naast het maken van geluid ook de politie waarschuwen. Wanneer de dief weet dat het huis over een alarmsysteem beschikt, zal hij jouw huis eerder links laten liggen.

Keyhole

Automatisch lampen
Naast geluid is een dief geen fan van verlichting. Eigenlijk is het net een nachtdier dat alleen in het donker actief is. Automatische lampen zijn lampen die op een bepaalt tijdstip aanspringen of dit doen wanneer er een beweging geconstateerd wordt. Deze automatische lampen kun je het beste installeren bij de voordeur en op de oprit.

Twijfel je?
Begin je aan de inbraakveiligheid van je woning te twijfelen? Neem dan contact op met een slotenmaker. Hij kan je precies vertellen hoe goed jouw huis tegen inbrekers beveiligd is. Dit advies kun je gebruiken om verbeteringen door te voeren en je huis nog veiliger te maken.

albina