Verschillende typen lijsten voor jouw kunst

Als je van kunst houdt, dan zijn lijsten essentieel om ervoor te zorgen dat jouw kunst van de beste kwaliteit blijft. Nu is er voor elk kunst type een passende lijst soort, omdat mensen zich al eeuwen bezig houden met het inlijsten van kunst. Als jij erachter wilt komen welke lijst het beste bij jou past, dan vind je in dit artikel het antwoord.

De perfecte lijst voor de besluiteloze

Als jij veel verschillende soorten kunst koopt en altijd twijfelt welke nou een plekje aan de muur verdient, dan is een wissellijst de perfecte optie. Wissellijsten zijn gemaakt om vaak te hergebruiken, want de sluitingen zijn extra stevig. Dit is dus perfect als je graag afwisselt in je kunst of als je een galerie bezit waar je regelmatig kunst tentoonstelt van verschillende kunstenaars. Je hebt wissellijsten in A3 en andere grote maten, maar ook in kleinere standaardformaten voor bijvoorbeeld foto’s. Let hierbij wel op dat de lijst van goede kwaliteit moet zijn wanneer je een groter formaat kiest, zowel de lijst zelf als het glas dat erin zit. Zo kun jij jouw besluiteloze hart tegemoetkomen.

De beste lijst voor schilders

Schilderen is voor veel mensen een leuke hobby, maar dit naar een hoger niveau trekken kan nogal wat werk zijn. De eerste stappen naar schilderen op doek kunnen erg ingewikkeld blijken, maar het goede nieuws is dat er een ideaal soort lijst is voor jouw prachtige schilderwerk. Baklijsten, canvaslijsten en schilderijlijsten zijn allemaal benamingen voor hetzelfde type lijst. Namelijk een lijst waar je een canvasdoek in kunt leggen en monteren. Hierdoor bescherm je de vorm van jouw canvas, omdat deze geen last meer heeft van de zwaartekracht. Dit type lijst komt tegenwoordig steeds meer terug in moderne inrichtingen, maar er zijn ook genoeg baklijsten in allerlei verschillende stijlen om aan te sluiten bij jouw inrichting.

De goedkopere klassieke optie

Zoek je toch een goedkopere optie, dan zijn fotolijsten de beste optie. Deze klassieke lijst werkt namelijk prima voor jouw foto’s die je voor lange tijd aan je muur wilt hebben hangen. Vaak zijn deze lijsten ook voorzien van een stabilisator, waardoor je ze gemakkelijk op een tafeltje kunt neerzetten. Ook fotolijsten kunnen in flinke formaten komen, dus als je een professionele fotoshoot hebt gehad of een print van je favoriete kunstenaar op ware grootte wilt, dan is dit met dit type lijsten alsnog goed mogelijk. Daarnaast kun je met fotolijsten ook mooi gebruik maken van een passe-partout om jouw kunst te beschermen en te benadrukken. De ideale lijst voor degene die gewoon van mooie herinneringen wilt genieten zonder te veel poespas.