Waar moet je op letten als je je tuin goed wilt onderhouden?

Met de zomer in aantocht is het belangrijk om je tuin goed op orde te houden. Er zijn verschillende klussen die bijna wel bij elke tuin moeten gebeuren. Zo is het belangrijk om zo nu en dan het gazon te grasmaaien en het onkruid te wieden. Maar wat komt er nog meer bij kijken? Hoe onderhoud een professional zijn tuin? Lees hier hoe je een tuin in topconditie houdt! Met verschillende tips kun jij het voor het elkaar krijgen om jouw tuin in topconditie te krijgen.

Blad verwijderen

Het is goed om blad dat in de herfst en in de winter is gevallen, in de lente op te ruimen. Bij het opruimen kun je een hamermolen gebruiken.

Zorg voor goede grond

Het is belangrijk om goede grond in je tuin te hebben. Maar wat is goede grond nu eigenlijk? Het is belangrijk dat je een goed plan hebt voor de bemesting van je tuin. Na de winter kun je het beste je tuingrond bemesten. De planten hebben dan behoefte aan wat extra voeding. Een goed bemeste tuin draagt bij aan het voorkomen van ongedierte en ziekte schimmels bij je planten. Als je de mest toevoegt, is het het beste om de bodem minimaal te bewerken.

Verwijder onkruid

Onkruid kan andere planten in de weg zitten en zelf gaan overwoekeren. Je kunt onkruid het best met de hand verwijderen. Zit het onkruid diepgeworteld? Dan is het slim om het onkruid los te schoffelen met een schoffel. Het is belangrijk om er vroeg bij te zijn. Het is slim om voor de winter nog eens het onkruid te wieden, veel onkruid komt gemakkelijk deze zachte winters door.

Verwijder groene aanslag

Groene aanslag is veel te vinden bij vochtige plekken en in de schaduw. De aanslag is vaak te zien op schuttingen en terrastegels. Strooizout werkt goed groene aanslag. Ook kun je groene aanslag verwijderen met Biotex.

Heg snoeien

Het is belangrijk om je heg goed te snoeien. Het kan er heel onverzorgd uit zien als dit niet is gedaan. Je kunt een heg snoeien met een heggenschaar of elektrische heggenschaar.