Wat is een legionella analyse?

Legionella is een soort microben die een ernstige vorm van longontsteking kan veroorzaken die bekend staat als de veteranenziekte, Legionella-onderzoek zoekt naar deze micro-organismen in plas, sputum of bloed. De veteranenziekte kreeg haar naam in 1976 nadat een groep mensen die naar een show van het Amerikaanse Legioen gingen, ziek bleken te zijn met longontsteking.

Legionellabacteriën kunnen ook een mildere, griepachtige ziekte veroorzaken die Pontiac fever wordt genoemd. De legionella-infectie en de koorts van Pontiac staan samen bekend als legionellose.

Legionella micro-organismen komen normaal voor in zoet water. De microben kunnen echter mensen de das omdoen wanneer zij zich ontwikkelen en verspreiden in door de mens aangelegde waterleidingen. Deze omvatten leidingnetten van enorme structuren, waaronder logementen, medische klinieken, verpleeghuizen en reisschepen. De micro-organismen kunnen dan waterbronnen zoals bubbelbaden, bronnen en koelsystemen verontreinigen.

Legionellose komt voor wanneer mensen mist of kleine waterdruppels inademen die de microben bevatten. De micro-organismen verspreiden zich niet van mens tot mens. Een ziekte-episode kan zich echter voordoen wanneer een groot aantal personen aan eenzelfde besmette waterbron wordt blootgesteld.

Niet elke persoon die met legionellabacteriën in aanraking komt, wordt ziek. U zult zeker een besmetting oplopen als u:

Ouder bent dan 50 jaar

Rookt of gerookt hebt

Een constante ziekte hebt zoals diabetes of nierinsufficiëntie

Een verzwakt immuunsysteem heeft als gevolg dat een ziekte zoals HIV/AIDS of kwaadaardige groei, of medicijnen gebruikt die het immuunsysteem verzwakken

legionella analyse

Waarvoor worden ze gebruikt?

Legionella analyse wordt gebruikt om te bepalen of u de veteranenziekte heeft. Andere longinfecties hebben dezelfde bijwerkingen als legionella. Een legitieme conclusie en behandeling kan helpen gevaarlijke verwikkelingen te voorkomen.

Tijdens een legionella analyse

Reinig uw genitale regio met een zuiverend doekje.

Begin te plassen in de latrine.

Plaats het assortimentsbordje onder je plasstraal.

Verzamel in ieder geval een ons of twee plas in het compartiment, dat een markering zou moeten hebben om de hoeveelheid aan te geven.

Klaar met plassen in de latrine.

Lever de voorbeeldhouder in volgens de richtlijnen van uw huisarts.

Sputum is een lichaamsvocht dat in uw longen wordt afgegeven wanneer u ziek bent.