Wat is een verstekzaag?

Cirkelzaag-kopen-logo-e1410345309689Je hebt vast weleens gehoord van een verstekzaag, zo niet dan ben je hier aan het goede adres. Een verstekzaag is zoals de naam al aangeeft een zaag die verstek kan zagen. Te denken aan zagen onder een bepaalde hoek, maar ook van bovenaf gezien onder een hoek van 45 graden. De verstekzaag wordt veel gebruikt bij het leggen van laminaat vloeren. Bij het inkorten van laminaat planken en plinten. Handig en alles gaat precies op maat.

Hoe werkt een verstekzaag?

De oude verstekzaag zoals wij hem kennen is niet veel meer dan een zaag in een ijzeren behuizing. De zaag kan worden ingesteld onder een bepaalde hoek of graden richting. Hiermee kan op de mm nauwkeurig een zaagsnede worden gemaakt. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen aangebracht. Zo zijn er nu ook automatische verstekzagen. Deze worden ook wel afkortzagen genoemd.

Waarom een verstekzaag kopen?1-powerplus-POW8136

Een verstekzaag moet je natuurlijk niet kopen als je hem nooit gebruikt. Ben je veel aan het klussen en moet je vaak planken af balken zagen dan is een verstekzaag een handig hulpmiddel. Wil je de wat krachtigere verstekzagen dan moet je al snel denken aan automatisch verstekzagen. De afkortzaag ,zoals net besproken, of de afkortzaag op accu.

Voordelen van een verstekzaag

De voordelen van een verstekzaag komen met name voort uit de functie uit deze cirkelzaagmachine. Bij een verstekzaag haal je het zaagblad naar je toe, waardoor je ook dikke balken eenvoudig door midden kan zagen. Daarnaast is een verstekzaag uitgerust met een krachtige motor, welke genoeg vermogen geeft om verschillende soorten materialen te kunnen zagen.

Afkortzaag-300x200