Wat werkt beter, tyraps of duct tape? 

Veel mensen vragen zich weleens af wat de beste manier is om iets vast te maken, of af te sluiten. Het verschilt per situatie of tiewraps of duct tape de perfecte oplossing zijn, soms zal je zelfs beide goed kunnen gebruiken voor je project. 

Tie wraps kunnen op veel plekken ingezet worden 

Tie wraps vervullen altijd dezelfde functie, je bindt er namelijk verschillende dingen mee samen. Vaak zijn dit kabels op plekken waar er veel samen komen. In principe is dit een oplossing voor de lange termijn, omdat de kwaliteit van de tie wrap over tijd niet minder wordt en daarom de bundel samengebonden zal blijven. Tiewraps komen in veel verschillende vormen, ze kunnen redelijk grote stokken en balken samenbinden. Ze zijn alleen niet geschikt om iets aan een oppervlak te bevestigen, zoals bijvoorbeeld een kabel aan een muur. Op een plek in het zicht wordt dan vaak gekozen voor een goot of een plint om dit probleem op te lossen, op een plek uit het zicht kan duct tape gebruikt worden. 

Wat kan er allemaal opgelost worden met duct tape? 

Een rol duct tape kan tevoorschijn worden gehaald wanneer er iets los zit, het kan dan gaan om een onderdeel van je fiets of een kabeltje. Duct tape kan in deze gevallen een tijdelijke oplossing zijn maar ook zeker een lange termijn optie, duct tape staat er namelijk om bekend lang te blijven plakken. Duct tape is daarnaast ook geschikt om bundels met materialen bij elkaar te houden. Deze tape heeft daarnaast als voordeel dat het waterdicht is wat het ideaal voor buitengebruik maakt, want de tape verliest zijn kracht niet wanneer deze nat regent. De tape is vaak grijskleurig, maar komt voor in iedere mogelijke kleur. Een opvallende kleur duct tape is bijvoorbeeld heel handig om zaken mee te markeren. 

Situaties met keuzemogelijkheid 

Zowel duct tape als tiewraps hebben situaties waarin ze de enige logische oplossing zijn. Het komt soms ook voor dat ze beide gebruikt kunnen worden om iets vast te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan het samenbinden van een bundel kabels of stokken. Beide zijn even geschikt in deze situatie, datgene dat je kiest zal dus gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur. Tiewraps hebben wel als voordeel ten opzichte van tape, dat het er minder provisorisch uitziet. Het kan een reden zijn om voor tiewraps te kiezen wanneer je graag hebt, dat jouw bundeltjes er goed uitzien. Een grote voordeel van tape is dat wanneer je een rol meeneemt dat je altijd het juiste formaat bij je hebt, tiewraps zijn soms te klein.