Welke verf voor houten vloer?

Een houten vloer vereist redelijk veel onderhoud. Echter blijft de vloer hierdoor van de beste kwaliteit en zal deze niet beschadigen. Je kunt onder andere het beste een houten vloer olie gebruiken om te zorgen dat de vloer niet uitdroogt, mooi glanzend blijft en geen vlekken of krassen zal krijgen. Afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt, kun je eens in de zoveel tijd opnieuw de houten vloer olie gebruiken. Hiervoor hoef je de vloer niet te schuren.

Geoliede houten vloer schoonmaken

Nadat een vloer geolied is, is het belangrijk dat deze goed wordt schoongehouden. Je kunt een geoliede houten vloer schoonmaken door deze regelmatig te dweilen. Regelmatig houdt in: eens in de één à twee weken. Gebruik hiervoor altijd een schoonmaakmiddel dat speciaal is bedoeld voor houten vloeren.

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Heb je al een tijdje een houten vloer en zou je deze wel graag in een andere kleur willen hebben? Geen zorgen, want dit is mogelijk! Afhankelijk van of je de vloer een andere tint wil geven of echt een andere kleur, zijn er verschillende producten geschikt om dit te bereiken. Je kunt een houten vloer verven door middel van vloerverf. Je doet dit in meerdere lagen die je tussendoor voldoende tijd geeft om te drogen. Na het verven breng je altijd nog een olie aan op de vloer, zodat de verf goed in het hout kan trekken en bovendien goed beschermd blijft.