Zo zorg je ervoor dat jouw kinderen als een roosje slapen!

Om overdag goed te presteren, is het erg belangrijk dat je ‘s nachts goed slaapt. Helaas gaat dit bij zowel volwassenen als kinderen regelmatig mis. Bij kinderen leidt dit tot tegenvallende prestaties op school. Daarnaast kunnen kinderen net als volwassenen erg humeurig worden door een slechte nachtrust. Als ouder kan het erg lastig zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan. Het beste wat je als ouder kunt doen in die situatie, is ervoor zorgen dat de nachtrust weer beter wordt. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen om je kind lekkerder te laten slapen.

Geen beeldscherm voor het slapen

Het is wetenschappelijk bewezen dat schermen een slechte invloed kunnen hebben op de nachtrust. Vooral het blauwe licht kan een negatieve invloed hebben op de nachtrust. Blauw licht wordt uitgestraald door de tv, maar ook door een telefoon en iPad. Naast dat je het kunt verbieden om ‘s avonds laat gebruik te maken van de telefoon, kan je de instellingen van het toestel ook aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het blauwe licht uit te schakelen. Echter, dit zal het probleem niet volledig verhelpen. Naast het blauwe licht zorgt de activiteit op het toestel ook voor een vermindering van de aanmaak van melatonine. 

Koop een goed bed met matras

Om lekker te kunnen slapen, is het erg belangrijk dat je kind een prettig bed heeft. Vraag aan je zoon of dochter of het bed lekker ligt. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je jouw kind een nachtje naast jou laten slapen. Vraag de volgende dag of dit beter was. Mocht je kind veel uitgeruster wakker worden dan is het zeer aan te raden om een nieuw bed met matras aan te schaffen. Een nieuw bed met matras hoeft overigens niet duur te zijn. Zo zijn er regelmatig bedden van een zeer hoge kwaliteit in de aanbieding. Wacht op het juiste moment en schaf een beter bed aan. 

Een goed kussen en een prettig dekbedovertrek

Naast een goed bed en matras is het ook belangrijk dat je kind een fijn kussen heeft. Mocht dit momenteel niet het geval zijn dan kun je op zoek gaan naar een nieuw kussen. Naast het kussen speelt het dekbedovertrek ook een rol in de kwaliteit van de nachtrust. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het dekbedovertrek steeds los komt. In dat geval is het aan te raden om een dekbedovertrek met rits aan te schaffen. Een dekbedovertrek met rits is zeer eenvoudig in gebruik en kan je bij diverse webshops bestellen. Zo zou je bijvoorbeeld een kijkje kunnen nemen bij Zippe.nl.