Dit zijn de soorten dakbedekking voor uw gewenste dak

Voorzie het dak van uw woning van de juiste dakbedekking, om schade aan uw dak te voorkomen. Kies bijvoorbeeld tussen een dakbedekking van zink, een bitumen dakbedekking of EPDM dakbedekking. Ieder type dakbedekking heeft z’n eigen voor- en nadelen. Waar dakbedekking soms erg goedkoop is, biedt het u in andere gevallen de mogelijkheid om uw dak als dakterras te gebruiken. In dit artikel zetten we een aantal van deze soorten dakbedekking voor u op een rijtje. Bent u op zoek naar een dakdekker? Zorg er in dat geval voor, dat u een professional inschakelt. U wilt voorkomen dat dakbedekking op verkeerde wijze aangelegd wordt. 

Dakbedekking op een plat dak gebruiken 

Een plat dak bedekken kan met verschillende soorten dakbedekking. Bitumen is het meest gebruikte type dakbedekking. Ook een dakbedekking van EPDM of een zinken dakbedekking zijn populair. Het voordeel van bitumen is dat dit materiaal relatief goedkoop is en daarbij een lange levensduur heeft. Op zoek naar een moderne oplossing? Kijk dan eens naar een groene dakbedekking. Een groen dak wordt voorzien van een groot aantal mossen en grassen. De wortels van dit groen houden de warmte vast, waardoor uw energieverbruik afneemt. In de zomer blijft uw woning lekker koel als gevolg van het groene dak. 

Mogelijkheden bij dakbedekking voor schuin dak 

Bij een schuin dak worden normaliter andere soorten dakbedekking gebruikt. Al wint ook bij schuine daken een groene dakbedekking aan populariteit. Alternatieven zijn een dakbedekking met klassieke dakbedekking of een rieten dakbedekking. Houd er rekening mee dat een rieten dakbedekking relatief veel onderhoud nodig heeft. Een klassieke dakpannen dakbedekking wordt als de goedkoopste en meest duurzame oplossing gezien. De dakpannen gaan een lange tijd mee en vergen weinig onderhoud. Een dakdekker kan helpen bij het leggen van de dakpannen. Het is belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt om lekkages tegen te gaan.