Op deze manier voorkomt u de meeste schade van ongedierte

Ongedierte kan voor een bijzonder vervelende schade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan muizen en ratten, die het isolatiemateriaal tussen muren aan kunnen tasten. Er zijn echter nog tal van andere ongediertesoorten, die zich binnen woningen op kunnen houden. Kijk bijvoorbeeld eens of er torren en kevers door uw woning kruipen! Dit kan een eerste signaal zijn, dat er ook houtworm actief is. De houtworm is een larve van deze torren en kevers, welke zich voedt met het hout uit balken, houten meubels, enzovoorts. De gangen die de houtworm hierbij creëert kunnen voor een ernstige verzwakking van deze constructies zorgen. Reden genoeg om het ongedierte zo goed mogelijk buiten uw woning te houden. 

Preventieve maatregelen tegen ongedierte 

De kans op ongedierte in huis verkleint u door verschillende preventieve maatregelen te nemen. Plaats bijvoorbeeld verschillende lokdoosjes in huis. Deze lokdoosjes helpen u mieren, zilvervisjes en soortgelijke ongediertesoorten te vangen. Eenmaal in de doosjes kunnen de ongediertesoorten hier niet meer uit komen. Ook is het slim om houten meubels preventief in te smeren met beits. Torren en kevers hebben een hekel aan beits, waardoor ze naar een andere plek zullen zoeken om hun larven achter te laten. Op internet vindt u nog meer handige tips om ongedierte tegen te gaan. 

Professionele hulp bij ongedierte Heeft u ongedierte in huis? In dat geval is het verstandig om tijdig voor een oplossing te zorgen. Des te sneller u ongedierte bestrijdt, des te kleiner is de kans op een blijvende schade aan uw woning. Er zijn verschillende organisaties die professionele hulp kunnen bieden bij de bestrijding van het ongedierte. Met name muizen en ratten hebben een zeer hoge voortplantingssnelheid. Als gevolg hiervan kunt u al snel te maken krijgen met een ongedierteplaag. Het is op dat moment lastig om nog van het ongedierte af te komen.