3 bespaartips voor in je nieuwe woning

Je gaat voor het eerst op jezelf wonen of staat op het punt te verhuizen naar een woning die casco wordt opgeleverd. Dan moet er op het gebied van afwerking en inrichting nog een hoop gebeuren, om niet te zeggen: alles! Je kunt dit zo duur maken als je zelf wilt. In deze blog geven we je daarom drie tips om te besparen op je inrichting en afwerking van je nieuwe woning.

Houten vloer? Er zijn goedkopere alternatieven!

Laten we met de vloer beginnen. Hiervoor zijn tegenwoordig vele verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je smaak kun je bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor een houten vloer of juist een van natuursteen. Bovendien hoef je natuurlijk niet in iedere ruimte dezelfde vloer te leggen, variatie is mogelijk. Alleen, wil je je hele woning voorzien van zo’n mooie, natuurlijke vloer? Dan loopt dit al gauw flink in de papieren. Maar gelukkig zijn er alternatieven!Tegenwoordig worden zowel laminaat als pvc namelijk dusdanig knap gemaakt, dat dit soort vloeren niet meer van ‘echt’ te onderscheiden is. Het grote verschil? Voor beide betaalt u vele malen minder dan voor een heuse houten of marmeren vloer. Daarnaast heeft een materiaal als pvc ook nog eens als voordeel dat het waterafstotend is en supereenvoudig te onderhouden. Dat is wat anders dan een eikenhouten vloer, die ieder halfjaar in de olie gezet moet worden!

Heb je interesse in zo’n voordelige pvc- of laminaatvloer? Kijk dan eens bij Laminaatpark in Leeuwarden. Hier vind je honderden verschillende soorten laminaat en pvc en dat altijd tegen de laagste prijs!

Aannemer inhuren? Klussen kun je zelf!

Wanneer je een huis hebt gekocht waarin nog een hoop geklust moet worden, is het verleidelijk om hiervoor een aannemer in te huren. Dan weet je immers zeker dat alles in orde komt, toch? Alleen: zo’n aannemer kost geld en niet zo’n beetje ook. Vraag daarom eerst eens aan familie en vrienden waarmee ze je zouden kunnen helpen en bedenk wat je zelf kunt. Met wat hulp, zo is onze ervaring, kom je zelf al een heel eind!

Een duurzame woning? Onderzoek subsidiemogelijkheden!

Ben je van plan je woning duurzaam te maken? Denk je hierbij aan HR++ glas, een warmtepomp, zonnepanelen en dergelijke? Zoek dan eens uit in hoeverre je in aanmerking komt voor subsidies. de overheid stimuleert immers de bouw van energieneutrale woningen. Op die manier kun je mogelijk kosten besparen en verhoog je tegelijkertijd de waarde van je woning!