3 tips voor het kopen van de beste goedkope keukens

Goedkope keukens bieden voor heel veel mensen de perfecte oplossing voor hun woning. In de praktijk kan er dan ook worden vastgesteld dat de kosten voor een nieuwe keuken behoorlijk hoog kunnen oplopen. Door te kiezen voor één van de meer goedkope exemplaren op de markt is het mogelijk om tegen een scherpe prijs toch de beschikking te krijgen over een prachtige keuken in je woning. Wil jij ook één van de goedkope keukens op de markt bestellen? Hou dan zeker en vast rekening met de drie hieronder terug te vinden tips.

1.) Kijk goed naar de aard van de keuken

Het eerste punt waar je bij het kopen van goedkope keukens rekening mee zal willen houden is de aard van de keuken. Dit lijkt misschien op het eerste zicht wat vreemd, maar we verduidelijken dit graag even voor je. Het is namelijk zo dat verschillende zaken er in de praktijk voor kunnen zorgen dat de kostprijs van een keuken wordt gedrukt, namelijk: 

  1. Het betreft een einde van de lijn keuken; 
  2. Het gaat om een keuken die in een showroom heeft gestaan;
  3. Er is gebruik gemaakt van net wat minder kwalitatieve materialen; 

De meest interessante goedkope keuken is eigenlijk de eerste. Dit omdat je eigenlijk kan rekenen op een gloednieuwe kijken tegen een fractie van de prijs waarvoor ze oorspronkelijk werd aangeboden. Het belangrijkste nadeel waar je in dit geval rekening mee moet houden gaat schuil in het feit dat je wellicht slechts uit één of enkele keukens zal kunnen kiezen. 

Goedkope keukens die in een showroom hebben gestaan zijn eventueel ook een optie, alleen moet je er dan rekening mee houden dat de keuken al eens volledig is opgebouwd. Met andere woorden, de kans bestaat dat er sprake is van schade aan de keuken. Vaak is deze schade miniem, maar het is toch iets waar je mee moet kunnen leven. 

Goedkope keukens die van net iets minder kwalitatieve materialen zijn gemaakt zijn ook het overwegen waard, maar dan moet je uiteraard wel rekening houden met een verminderde levensduur. Dit betekent dat je wellicht sneller terug een andere keuken zal moeten kopen. 

2.) Controleer de garantie die wordt aangeboden 

Gelet op het karakter van goedkope keukens is het in de praktijk best mogelijk dat er op iets anders wordt bespaard dan op bijvoorbeeld de gebruikte materialen. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de garantie. Het is zo dat op een standaard keuken altijd een vrij uitgebreide garantie wordt aangeboden. Kies je echter voor het kopen van één van de goedkopere modellen? Dan is het mogelijk dat men de prijs heeft kunnen drukken door enigszins te snoeien in de garantievoorwaarden. Het spreekt voor zich dat je dit dan ook altijd in de praktijk even dient te controleren voordat je een bepaalde keuken koopt. 

3.) Vergelijk de actuele promoties grondig

In het bijzonder wanneer je tijdens de sales periode op zoek gaat naar een nieuwe keuken om te kopen zal je kunnen vaststellen dat er wellicht heel wat verschillende promoties worden aangeboden. Het loont dan ook altijd de moeite om al deze verschillende promoties even grondig met elkaar te vergelijken. Op deze manier zal je uiteindelijk altijd de beste keuken weten te bestellen tegen de laagst mogelijke prijs. 
Neem een kijkje voor meer gratis keukenadvies bij KüchenWelt!