3 tips voor je tuinkachel

Een tuinkachel in de tuin, dat wil toch iedereen? Warmte en uitstraling op het terras, samengebracht in één betaalbaar product. Dat is waar je bij de meeste tuinkachels op kunt rekenen. Wist je trouwens dat buitenkachels ook kunnen worden gebruikt als barbecue? Zo hoef je niet een aparte barbecue aan te schaffen om buiten lekker eten te bereiden. Om het meeste uit je tuinkachel te halen hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet.tuinkachel-1-e1440695340893

Hou de regels in acht

Vuur kan natuurlijk gevaarlijk zijn. Om brand te voorkomen hebben gemeentes hun eigen regels opgesteld. Als je een buitenkachel koopt, zorg er dan voor dat je op de hoogte van deze regels bent. Zo voorkom je onnodige problemen. Met de aanschaf van een tuinkachel ben je sowieso al goed op weg. Ten opzichte van een open haard komt bij een buitenkachel namelijk veel minder rook vrij.

Kies goed hout

Je zult misschien denken dat hout gewoon hout is en dat je dus iedere soort hout gewoon op het vuur kunt gooien. Helaas is dit niet het geval. Voor de gezondheid en veiligheid is het het beste om droog hout te gebruiken. Ook is het niet zo verstandig om geverfd hout op het vuur te gooien. Wil je een vuurtje stoken met resthout, let er dan dus op wat voor hout je gebruikt.

Kies het juiste type

De ene tuinkachel is de andere niet. Sommige buitenkachels zijn zo ontworpen dat de warmte van het vuur optimaal benut wordt. Andere haarden stoken niet optimaal, waardoor het hout niet volledig verbrandt wordt. Heb je een goede webshop gevonden, dan kun je ervan uitgaan dat het wel goed zit. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je buitenkachel op een vlakke ondergrond staat, en natuurlijk uit de buurt van brandbaar materiaal. Als je deze tips in acht neemt, komt het sowieso wel goed. De beste tip die we je kunnen geven is: geniet vooral van je tuinkachel. Er is niets zo lekker als aan het eind van een zomerdag genieten van de zwoele avond, tot in de late uurtjes.