De beste tips voor tuinmeubelonderhoud

Tuinmeubelen staan meestal het hele jaar buiten waar ze in weer en wind staan. Is het eigenlijk tegenwoordig nog wel nodig om tuinmeubelen nog apart te onderhouden? Wie heeft er nu nog zin om druk te zijn met het in de ‘was’ zetten van de tuinset of loungeset? Hoewel veel tuinmeubelen voor een groot deel onderhoudsvrij zijn is het toch aan te raden, om het materiaal extra mooi te houden, om tuinmeubelen te beschermen en onderhouden. Gelukkig hoeft dit wel een stuk minder dan vroeger. Lees snel verder!

onderhoudsvrije-tuinmeubelen

Je tuinmeubelen eenvoudig onderhouden

Net zoals je auto die buiten staat, worden ook tuinmeubelen vies door regen, zand en bijvoorbeeld vogelpoep. Met de juiste onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen kun je het materiaal gelukkig eenvoudig grondig schoonmaken en vervolgens met een beschermend onderhoudsmiddel voorzien van een heel dun beschermlaagje. Voor een goed advies laat je je voorlichten bij de tuinmeubelspecialist. Er zijn speciale protectors en beschermers voor de bekende materialen als kunststof wicker vlechtwerkdraad, aluminium, teakhout en polywood. Voor het gemak zijn heel veel van deze onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen gewoon in sprayvorm te verkrijgen. Gemak dient de mens!

Zorg voor de beste bescherming van je tuinmeubels

Om de tuinmeubelen nog langer mooi en schoon te houden is het daarnaast altijd aan te raden deze af te dekken met een waterbestendige tuinmeubel beschermhoes. Handige gebruikerstip: het is belangrijk om afstand te creëren tussen de tuinmeubelen en de beschermhoes door bijvoorbeeld gebruik te maken van een lege bloempot. Door deze afstand te creëren wordt verstikking van de meubels tegengegaan en het zorgt er daarnaast ook voor dat het water makkelijker van de hoes afstroomt. Let er op dat de kussens in de wintermaanden het best binnen opgeborgen kunnen worden en dat de tuinmeubelen droog zijn als u ze afschermt. Als de tuinmeubels nat zijn, is de kans op schimmel namelijk een stuk groter. Oftewel: zorg goed voor uw tuinmeubelen en u hebt er nog vele jaren plezier van. Voor het beste onderhoudsadvies op maakt voor uw tuinmeubelen gaat u natuurlijk naar uw tuinmeubelspecialist.